• Semi transparante Vouwgordijnen

Semi transparante vouwgordijnen

Semi transparante vouwgordijnen zijn gemaakt vaneen stof die tussen transparant en dicht zit. Gewone transparante vouwgordijnen worden gebruikt als sfeermaker en hebben altijd een 2e raamdecoratie voor de privacy. De dichte vouwgordijnen zorgen er juist voor dat er geen inkijk is. Bij semi transparant zit het er eigenlijk tussenin. Als de stof naar beneden is dan is er overdag geen inkijk maar komt er wel lekker veel licht naar binnen. In de avond kan er wel inkijk zijn. De mate van inkijk hangt af van hoe fel de verlichting aan staat en waar de lichtbronnen in huis staan. Als u veel privacy wenst dan zijn semi transparante vouwgordijnen alleen niet voldoende. Kies dan nog voor een extra overgordijn bijvoorbeeld. Maar stel dat u redelijk vrijaf woont waar geen inkijk is dan zijn ze wel weer ideaal. Ze geven dan toch die warme uitstraling, laten licht binnen maar geeft u ook het gevoel dat u afgesloten zit. U kijkt dan niet ‘s avonds naar een donker gat buiten.

Lichtdoorlatende vouwgordijnen

Het grootste voordeel is dat bij semi transparante vouwgordijnen er nog veel licht binnen komt. Ook ziet u door de stof nog prima de contouren van buiten. Ook is het mogelijk om de vouwgordijnen van een voering te voorzien. Maar deze lichtdoorlatende vouwgordijnen bieden u wel de warmte die u verwacht bij vouwgordijnen. U kunt dan de voering toepassen bij de ramen waar wel inkijk is. Of u kunt dezelfde stof toepassen op slaapkamers door er een verduisterend vouwgordijn van te maken. Zo is het mogelijk om door het gehele huis dezelfde stof te gebruiken.

Gordijnen enkele plooi met vouwgordijn

Vouwgordijnen Bretagne 073 taupe

Mogelijkheden

U kunt kiezen voor alle soorten afwerkingen bij deze stoffen. Het hanggedrag is goed omdat deze stoffen wat dunner zijn en daardoor ook mooi soepel. Zo maakt het geen verschil of de baleinen aan de voor- of achterzijde zitten. Zoals al gezegd kunnen ze ook voorzien worden van een normale of verduisterende voering. Tevens zijn deze stoffen ook geschikt als gordijn. Bij alle plooisoorten is het hanggedrag prima. Zeker als wave plooi gordijn hangen ze mooi in de plooi. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om deze vouwgordijnen te leveren als elektrische vouwgordijn. De stof Bretagne is een semi transparante stof die veel wordt toegepast. De stof is 330cm hoog en leverbaar in verschillende kleuren. Ook kan deze stof toegepast worden bij normale gordijnen en is deze bijna altijd naadloos vanwege de hoogte van de stof. Indien u toch iets meer privacy wilt maar toch licht en gezelligheid? Combineer dan vouwgordijnen en gordijnen van dezelfde semi transparante stof. Wanneer zowel de gordijnen en vouwgordijnen dicht zijn dan zal er zeker geen inkijk zijn.