Transparante vouwgordijnen worden voornamelijk toegepast als sfeermakers. De mate van transparantie bepaalt hoeveel inkijk u heeft. Overdag zullen de meeste stoffen geen inkijk hebben maar ‘s avonds zal er zeker inkijk zijn. Om dan toch privacy te hebben zal er een 2e raamdecoratie nodig zijn. Dit kan een overgordijn zijn die u ‘s avonds dicht kunt doen en zo alle inkijk wegnemen. Qua transparantie zijn er verschillende stoffen. Deze bevinden zich hieronder.

Stel uw transparante vouwgordijnen samen

Zo hebben wij de stof Marseille en York in onze collectie en dit zijn hele fijne transparante stoffen. Als u iets dikkere transparante vouwgordijnen zoekt dan is de stof Rochelle en de Versailles een goede optie. Als u zeker wilt zijn dat u overdag geen inkijk wenst maar dat er wel voldoende licht door de vouwgordijnen komt dan kunt u kiezen voor de stoffen Nice of Lancaster. De transparante vouwgordijnen hebben een subtiele werking op de akoestiek in de woning en geven u een warm en huiselijk gevoel. Een transparant vouwgordijn laat wel veel licht door de stof de kamer binnenkomen. U kunt van alle stoffen ook gratis stofstalen voor de vouwgordijnen bestellen. Er zijn diverse transparante stoffen beschikbaar. Alle stoffen zijn 100% polyester of zijn een samenstelling van polyester en linnen. Ondanks dat er een deel linnen in zit, zijn wel alle stoffen goed wasbaar. Transparante vouwgordijnen op maat bestelt u bij BlindDesign.

Transparante vouwgordijnen

Semi Transparante Vouwgordijnen

Semi transparante vouwgordijnen zijn gemaakt van een iets dikkere stof dan de gewone transparante vouwgordijnen. De dikte van de stof is dan weer iets minder dik dan de dichte vouwgordijnen. Afhankelijk van uw interieur heeft u ‘s avonds wel of geen inkijk door de stof. De mate van inkijk wordt voornamelijk bepaald door de verhouding tussen licht en donker. Als het ‘s avonds behoorlijk donker is en u binnen de verlicht in heeft dan zal er wel inkijk zijn. Maar heeft u bijvoorbeeld een lantaarnpaal voor het huis staan en gebruikt u voornamelijk sfeerverlichting dan zal er weinig tot geen inkijk zijn. Het voordeel is dat u zelf ook overdag redelijk goed naar buiten kunt kijken en dat deze stoffen best veel licht doorlaten. Als u dat wilt kunt u de semi transparante stoffen ook gebruiken voor gevoerde en/of verduisterend gevoerde vouwgordijnen. Ondanks dat deze stoffen wat minder dik zijn kunt u ze prima van een voering laten voorzien, handig om bijvoorbeeld deze voering toe te passen waar u geen inkijk wilt hebben.

Vouwgordijnen en gordijnen Nice

Veelgestelde vragen over transparante vouwgordijnen

Uw kunt transparante vouwgordijnen bestellen met een breedte tussen de 400mm en 4000mm breed. De hoogte is beschikbaar tussen de 400mm en 3400mm. Lees eerst aandachtig de inmeetinstructies door. U kunt uitsluitend maatwerk vouwgordijnen bestellen.

Ja, wij hanteren een garantie van 2 jaar op de systemen en ook op de stof, mits deze op de juiste gebruikt wordt. Wanneer u bijvoorbeeld de vouwgordijnen op 60 graden wast, en deze iets krimpen dan ligt de verantwoordelijkheid bij u als consument.

Ja, alle stofstalen kunt u kosteloos bestellen, u betaalt ook niet voor de verzendkosten. U kunt deze stofstalen in uw winkelwagentje plaatsen en daarna uitchecken, waarbij u uw gegevens moet invullen.

Wij hanteren een levertijd van 5 tot 8 werkdagen vanaf het moment dat uw betaling ontvangen is. Afhankelijk van de drukte van het seizoen kan dit oplopen tot 10 werkdagen.