Vouwgordijnen met bies

Vouwgordijnen met bies

Vouwgordijnen met bies

Vouwgordijnen met bies werden vroeger vooral gemaakt om de vuiligheid op het vouwgordijn te maskeren. Jaren terug waren de huizen minder schoon dan tegenwoordig en lag er bijvoorbeeld meer stof op de vensterbaken. Door een bies om het vouwgordijn te maken in een donkere kleur was de vuiligheid minder zichtbaar op de stof. Tegenwoordig hebben vouwgordijnen met bies meer een decoratieve functie.

Daarnaast wordt een vouwgordijn sneller vies aan de kant waar de ketting hangt. Iemand trekt het vouwgordijn omhoog maar heeft vieze handen waardoor ook hier de stof sneller vies wordt, zeker bij lichte vouwgordijnen.

Tegenwoordig worden er randen om het vouwgordijn gemaakt om het vouwgordijn een persoonlijke touch te geven, met als voordeel dat het vouwgordijn minder snel vies wordt. U kiest bijvoorbeeld voor een wit vouwgordijn en u kunt de randen bijvoorbeeld in het grijs afwerken. Normaal maken wij de randen aan de onderzijde en de zijkanten. Maar wanneer u de rand alleen aan de onderzijde of zijkanten wenst, dan is dit ook mogelijk. Voor meer uitleg en voorbeelden van vouwgordijnen met bies kijkt u op https://blinddesign.nl/vouwgordijnen

Zie vouwgordijnen met bies voor alle extra informatie.