Vouwgordijnen

Waarom vouwgordijnen in uw interieur?

Waarom vouwgordijnen?

Het is altijd een lastige keuze: Wat komt er voor de ramen te hangen? Het aanbod is groot, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit rolgordijnen, jaloezieën of paneelgordijnen. Ieder product heeft zo zijn voor- en nadelen. Vouwgordijnen zijn al jarenlang het meest populaire product in raamdecoratie. Dit heeft natuurlijk een aantal redenen waarom de consument kiest voor vouwgordijnen in plaats van een ander product als raamdecoratie.

Vouwgordijnen geven als geen enkele andere raamdecoratie sfeer aan uw woning. Door gebruik te maken van vouwgordijnen krijgt uw interieur een warme huiselijke uitstraling die u met geen enkel ander product kunt creëren. Bent u op zoek naar een warme landelijke uitstraling dan zijn vouwgordijnen een zeer goede keuze.

Daarnaast zijn gordijnen en ook vouwgordijnen zeer goed voor de akoestiek in de woning. De geluidsgolven worden door de stof gedempt. Rolgordijnen of paneelgordijnen hebben deze eigenschap een stuk minder. U zult het wel herkennen hoe in sommige woningen het geluid door de woning galmt. Als u graag muziek luistert is een gordijn of vouwgordijn bijna een noodzaak.

Misschien wel het grootste voordeel van vouwgordijnen is het feit dat de vouwgordijnen gewassen kunnen worden. Wanneer u bijvoorbeeld een vlek heeft op een rolgordijn of plisse gordijn is dit meestal niet goed te reiningen. Jaloezieën staan natuurlijk bekend dat deze meerdere malen in de week afgestoft dienen te worden. De stof van de vouwgordijnen kunt u los maken van het systeem en vervolgens kunt u de stof in de wasmachine wassen. Wanneer u dit jaarlijks doet blijft het vouwgordijn mooi schoon.

Ook is het mogelijk om van dezelfde stof gordijnen te maken. Bijna alle stoffen zijn geschikt om te gebruiken voor vouwgordijnen en gordijnen. Van een rolgordijnstof kunt u natuurlijk geen gordijnen maken. Dus wanneer u een combinatie zoekt van gordijnen en vouwgordijnen dan kunt u deze van dezelfde stof laten maken.

vouwgordijnen wasmachine

vouwgordijnen wasmachine