• Elektrische Gordijnen

Elektrische gordijnen

Net zoals bij de vouwgordijnen is het ook mogelijk om uw gordijnen elektrisch te bedienen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een elektrische gordijnrails die u door een afstandsbediening, schakelaar of domotica systeem kunt bedienen. Met 1 druk op de knop kunt u vanuit uw stoel de elektrische gordijnen openen of sluiten. Elektrische gordijnen  kunnen op meerdere mogelijkheden aangestuurd worden. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden.

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor elektrische gordijnen. Vaak is de reden toch wel gemak en luxe. Maar het kan ook zijn dat u hele hoge ramen heeft waardoor u de gordijnen heel moeilijk met de hand kunt bedienen. Of u heeft een bankstel voor uw raam staan waardoor u heel moeilijk bij de gordijnen kunt komen. In sommige gevallen zijn de gordijnen te zwaar om fatsoenlijk met de hand te bedienen. Zo zijn er diverse redenen om te kiezen voor elektrische gordijnen. als laatste voordeel is dat uw gordijnen mooi schoon blijven omdat er geen vieze handen meer aan de stof komen. Voor meer informatie en richtprijzen van elektrische gordijnrails kunt u terecht op https://elektrischegordijnen.com .

Bekijk onderstaande film voor meer uitleg over de elektrische gordijnen en de mogelijkheden. Ook ziet u hier een opgeleverde opdracht die BlindDesign verzorgd heeft.

Beoordeeld met een 9,5 uit 195 beoordelingen

Elektrische gordijnen met afstandsbediening

Het is mogelijk om gebruik te maken van een afstandsbediening om de elektrische gordijnen te bedienen. Zo heeft Somfy diverse afstandbedieningen die toegepast kunnen worden. Bij 1 gordijn is er een 1-kanaal afstandsbediening en wanneer u 10 elektrische gordijnenrails heeft is er een 16-kanaal afstandsbediening, waarmee u alle gordijnen per stuk kunt bedienen maar ook allemaal tegelijk. Somfy werkt hier met een eigen radiofrequentie genaamd RTS, zodat andere bedrijven deze frequentie niet kunnen gebruiken, en dus geen storing kunnen opleveren. Hierbij is het wel nodig dat er een stroompunt in de buurt is van de elektrische gordijnen.

Afstandsbediening elektrische gordijnen
Schakelaar elektrische gordijnen

Elektrische gordijnen met schakelaar

Bij deze variant heeft u een schakelaar op de muur zitten waarmee u de elektrische gordijnrails kunt bedienen. Dit kan via een kabel vanaf de schakelaar naar de elektrische rails, maar het is ook mogelijk om een draadloze verbinding te maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een RTS schakelaar op de muur die een signaal stuurt naar de elektrische gordijnrails. De schakelaar heeft geen stroom nodig en werkt op een batterij. Uiteraard moet de rails wel een stroompunt hebben.

Elektrische gordijnen op Tahoma Box

De Tahomabox is eigenlijk een soort domotica systeem van Somfy. Via een app op uw telefoon of tablet kunt u via internet de gordijnen elektrisch bedienen. De Tahomabox wordt gekoppeld aan uw internetverbinding thuis, waarbij de Tahomabox dan een RTS signaal stuurt naar uw elektrische gordijnen of elektrische vouwgordijnen. Daarbij is het mogelijk om ook van afstand, bijvoorbeeld op vakantie uw gordijnen te bedienen. Daarnaast kan de app uitgebreid worden met tijdklokken en overige producten van Somfy. Dit is echt een product voor de liefhebbers van smartphones.

Tahoma Box elektrische gordijnen
Domotica elektrische gordijnen

Elektrische gordijnen op Domotica systeem

Bij een domotica systeem zijn er al stroomvoorzieningen getroffen om de elektrische gordijnrails te bedienen. Hierbij wordt bijvoorbeeld via een afstandsbediening of een touch screen het gordijn bediend. Hierbij is het mogelijk om gebruik te maken van een 24V of 230V gordijnrails. Bij een domotica systeem is er een bedieningskast die een signaal stuurt naar de elektrische gordijnrails om te openen of te sluiten. Vaak is het domotica systeem uitgebreid om de verlichting en thermostaat te bedienen. In bijna alle gevallen worden de elektrische gordijnen aangestuurd via een kabel uit het domotica systeem.

Wanneer u interesse heeft in elektrische gordijnrails, neem dan contact met ons op zodat wij u vragen kunnen beantwoorden. Alle prijzen zijn afhankelijk van het gewicht en uitvoering. Wij maken graag een offerte op maat voor u. U kunt contact opnemen via ons contactformulier. Tevens kunt u meer informatie en een prijsindicatie vinden op https://elektrischegordijnen.com

BlindDesign levert de elektrische rail van Somfy, de Somfy Glydea genaamd. Deze elektrische gordijnrail is leverbaar in 6 verschillende motortypes. Bekijk hier de verschillende elektrische gordijnrails en stel deze zelf samen:

Somfy Glydea 35 WT

Somfy Glydea 60 WT

Somfy Glydea 35 RTS/DCT

Somfy Glydea 60 RTS/DCT

Onderstaand vindt u een opdracht die wij hebben uitgevoerd met de elektrische gordijnrail Somfy Glydea 35 RTS