• Montage Vouwgordijnen

Montage vouwgordijnen

BlindDesign levert bij alle vouwgordijnen ook de steunen die nodig zijn voor de montage. Ieder vouwgordijn is verpakt met het juiste aantal steunen, zodat u precies weet hoeveel steunen u nodig heeft. Wij adviseren om alle bijgeleverde steunen te monteren, wanneer u minder steunen gebruikt heeft u het risico dat het vouwgordijnsysteem iets gaat doorbuigen. Zorg er voor dat alle steunen netjes in een rechte lijn geplaatst worden zodat het vouwgordijn recht komt te hangen.

Indien u toch twijfelt over het zelf ophangen van de vouwgordijnen dan bieden wij ook de mogelijkheid van onze montageservice.

Plafond montage vouwgordijnen

1. Plafondmontage vouwgordijnen

Plaats de eerste 2 steunen op ongeveer 10 cm van beide zijkanten en verdeel de rest van de steunen over de totale breedte. Zorgt dat u vanaf de muur minimaal 1 cm ruimte heeft, deze ruimte is nodig wanneer u het vouwgordijn ooit eraf wilt halen. Schroef de steunen vast met 1 of 2 schroeven.

2. Wandmontage vouwgordijnen

Plaats de eerste 2 steunen op ongeveer 10 cm van beide zijkanten en verdeel de rest van de steunen over de totale breedte. Zorg er voor dat de steun ongeveer 2 mm los is van het plafond, deze kier is niet meer zichtbaar wanneer u de stof weer vastzet op het systeem. Schroef de steunen vast met 1 of 2 schroeven.

Wand montage vouwgordijnen

3. Vastklikken vouwgordijnen

Vervolgens haakt u het vouwgordijnsysteem in het haakje aan de voorzijde van de steun. Controleer nog even of het vouwgordijn nu recht hangt, wanneer het vouwgordijnsysteem nu in alle steunen valt hangt het vouwgordijn recht. Vervolgens duwt u de achterzijde van het vouwgordijnsysteem omhoog zodat het systeem nu ook in het achterste haakje klikt. U hoort een duidelijke klik wanneer u dit op de juiste manier doet. Vervolgens hangt u de stof terug door de klittenband weer op het systeem terug te plaatsen.

Vastklikken vouwgordijnen 1
Vastklikken vouwgordijnen 2

Wilt u de montage handleiding in PDF, klik dan hier.

Wenst u gebruik te maken van de montage service die wij aanbieden, klik dan hier voor meer informatie.