• Inmeten Vouwgordijnen

Inmeten vouwgordijnen

Lees onderstaande goed door om achteraf problemen te voorkomen. BlindDesign maakt de vouwgordijnen op de maten zoals u die bestelt (u bent dus zelf verantwoordelijk voor de juiste maten).

  • Zorg er allereerst voor dat u voldoende tijd neemt om op te meten.
  • Wanneer u hoge ramen heeft, zorg dat u een veilige trap heeft.
  • Zorg er voor dat uw meetapparaat in goede staat is.
  • Meet altijd 2 keer, en schrijf dit direct op.
  • Bepaal van te voren hoe u de vouwgordijnen gaat plaatsen, let bijvoorbeeld op handgrepen, plinten en draairichting van de ramen. Maar bepaal ook van te voren op welke plaats u de vouwgordijnen gaat ophangen (in het kozijn of tussen de muren).
  • Meet het raam op minimaal 2 plaatsen en bij grotere afmetingen op nog meer plaatsen.
  • U kunt de maten op de mm precies bestellen.
  •  Let er goed op dat u de vouwgordijnen op maat bestelt, de maat die u ingeeft is de maat die wij maken.

BlindDesign biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van onze advies, inmeet en montage services. Klik hier voor meer informatie en de kosten hiervan.

Inmeten in de dag, in het kozijn

Meet de hoogte in het kozijn op meerdere plaatsen, neem de kleinste maat en trek hier 1 cm vanaf zodat de vouwgordijnen iets van het kozijn loshangen, dit is de hoogtemaat die u gaat bestellen. Meet de breedte in het kozijn op meerdere plaatsen, neem hiervan de kleinste maat en trek hier in totaal 1 cm vanaf, dit is de breedtemaat die u gaat bestellen. Bepaal tevens de bedieningszijde van het vouwgordijn, links of rechts. Voor het inmeten van verduisterende vouwgordijnen adviseren wij om in de breedte en hoogte een correctie van een 0,5 cm toe te passen, dit zorgt voor een betere verduistering.

Meet de hoogte van de bovenzijde van het vouwgordijn tot de vensterbank of vloer op meerdere plaatsen. Neem de kleinste maat en trek hier 1 cm vanaf, dit is de maat zoals u die gaat bestellen. Door er 1 cm af te halen hangen de vouwgordijnen vrij van de vensterbank of vloer, dit vanwege vocht en vuiligheid. Meet de breedte tussen de muren, neem de kleinste maat en trek hier 1 cm vanaf, zodat het vouwgordijn vrij kan bewegen. Dit is de breedtemaat zoals u die gaat bestellen. Vergeet ook niet de bedieningszijde van de ketting te bepalen, links of rechts. Voor het inmeten van verduisterende vouwgordijnen adviseren wij om in de breedte en hoogte een correctie van een 0,5 cm toe te passen, dit zorgt voor een betere verduistering.

Inmeten in de dag, tussen de muren
Inmeten op de dag, op de muur

Meet de hoogte vanaf de bovenzijde van het vouwgordijn(dit kan het plafond zijn of een door u zelf te bepalen hoogte). Wanneer de onderzijde op de vloer of vensterbank komt, dan trek u van de hoogtemaat 1 cm eraf, dit is de hoogtemaat zoals u die gaat bestellen. De breedtemaat bepaalt u zelf, zorg er wel voor dat als u meerdere vouwgordijnen bestelt dat ze allemaal dezelfde overlap op de muren hebben. Meestal wordt er 5-8 cm extra breedte per kant genomen. Vergeet ook niet om de bedieningszijde van de ketting te bepalen.

Doorlopende baleinen

De afstand tussen de baleinen varieert tussen de 25 en 28 cm, afhankelijk van de hoogte van het vouwgordijn. Wanneer er 2 of meerdere vouwgordijnen van verschillende hoogtes direct naast elkaar hangen, dan is het uiteraard het mooiste wanneer de baleinen doorlopen. BlindDesign kan hiermee rekening houden bij de confectie van de vouwgordijnen. Wij maken de berekening welke baleinafstand nodig is, zodat alle baleinen netje doorlopen. Wanneer u dit niet doorgeeft kan het voorkomen dat de baleinen een verschillende verdeling hebben en niet doorlopen. Geef bij de bestelling door welke vouwgordijnen doorlopend zijn met elkaar. Geef bij een bestelling op welke vouwgordijnen naast elkaar hangen en geef ook door hoe de baleinen door moeten lopen(zie voorbeelden hieronder). Het kan voorkomen dat er geen echt goede baleinverdeling gemaakt kan worden, dan is het mogelijk om een correctie toe te passen in het onderste of bovenste segment. Wanneer dit van toepassing is, dan nemen wij contact met u op.

Baleinen doorlopend
Inmeten erker optie 1

Inmeten vouwgordijnen in erker, optie 1:

Bij optie 1 loopt vouwgordijn A over de gehele breedte, meet vouwgordijn A en trek hier 1 cm vanaf. Van vouwgordijn B en C trekt u 5 cm af. 

Inmeten vouwgordijnen in erker optie 2:

Bij optie 2 loopt Vouwgordijn A niet over de gehele breedte, maar hangt deze in verstek met de vouwgordijnen B en C. Meet vouwgordijn A en trek hier 10 cm vanaf. Van Vouwgordijn B en C trekt u 5 cm af.

Inmeten erker optie 2
Inmeten erker optie 3

Inmeten vouwgordijnen erker optie 3:

Bij optie 3 hangt de breedte van de vouwgordijnen af van het aantal graden van de hoeken. Het beste kunt u de breedtematen en de graden van de hoeken aan ons doorgeven zodat wij de maten van de vouwgordijnen voor u berekenen. Stuur deze gegevens naar [email protected]