• Gordijnen

Gordijnen

Gordijnen en vouwgordijn

Gordijnen zijn natuurlijk de echte sfeermakers in huis. Mooie gordijnen zorgen er voor dat uw interieur helemaal af is. U kunt alle gordijnen naar uw eigen smaak samenstellen. Zo heeft u keuze uit transparante gordijnen, inbetween, dichte en verduisterende gordijnen. Voor de transparante gordijnen kunt u kiezen uit diverse kwaliteiten zoals een batist stof, een vitrage stof of een inbetween stof. Daarnaast hebben wij een ruim aanbod aan dichte stoffen die als normaal gordijn gemaakt kunnen worden maar die ook gevoerd kunnen worden. Door een gordijn af te werken met een voering krijgt het een vollere uitstraling, zo creëert u een exclusieve look .

Verduisterende gordijnen

Ook kan een gordijn afgewerkt worden met een verduisterende voering zodat er een verduisterend gordijn ontstaat. Verduisterende gordijnen worden uiteraard voornamelijk toegepast op slaapkamers. Beide voeringen zijn in diverse kleuren beschikbaar. De voering heeft ook een isolerende werking voor koude en tocht, zeker als u enkel glas heeft zult u merken dat gevoerde gordijnen goed isoleren. Een andere belangrijke functie is de akoestiek. Voor een goede akoestiek heeft u in de woning ook stof nodig in de vorm van een vloerkleed of een stoffen bankstel, maar ook gordijnen hebben een grote toegevoegde waarde voor de akoestiek in uw interieur. Ook is het mogelijk om van dezelfde stof vouwgordijnen te laten maken.

Gordijnen op maat

BlindDesign biedt vele mogelijkheden om uw gordijn zelf samen te stellen. Alle gordijnen worden op maat gemaakt zoals u deze bestelt. Zo kunt u kiezen uit gordijnen met een enkele plooi, een dubbele plooi, een wave plooi of gordijnen met ingeslagen ringen. Wave gordijnen zijn gordijnen waar golven in zitten. U kunt kiezen uit de onderafwerking met een loodveter of een onderzoom. De loodveter wordt vaak toegepast bij vitrage gordijnen en wordt ook vaak toegepast bij wave gordijnen. Uiteraard kunt u alle gordijnen op maat bestellen zoals u die nodig heeft. Bestel altijd een gordijn op maat, want te grote of te kleine gordijnen krijgt u later spijt van. Zeker wanneer u een wave plooi wilt bestellen dan is een gordijn op maat een echte must. BlindDesign is een gordijnen op maat webshop, wij leveren geen kant en klare gordijnen. Voor de mogelijkheden van elektrische gordijnen verwijzen wij u door naar onze website https://elektrischegordijnen.com

Gordijnen enkele plooi

Gordijnen met enkele plooi

Gordijnen met enkele plooi zijn de goedkoopste gordijnen. Door gebruik te maken van enkele plooien wordt er minder stof gebruikt waardoor de prijs wat lager zal uitkomen. Gordijnen met enkele plooi zijn voor alle stoffen mogelijk. Het grote voordeel van een enkele plooi is dat het gordijn niet zo dik is wanneer het openstaat. De pakketten aan de zijkanten worden zo minder breed. De gordijnen met enkele plooi worden veelal toegepast voor kleinere ramen. Bij hogere gordijnen vallen de plooien minder mooi en raden wij aan om bij gordijnen hoger dan 200 cm te kiezen voor gordijnen met een dubbele plooi. Het gordijn met enkele plooi kunt u zowel onder als voor de rail ophangen.

Lees hier verder over gordijnen enkele plooi.

Gordijnen met dubbele plooi

De gordijnen met dubbele plooi worden het meest verkocht. Door te kiezen voor een dubbele plooi krijgt uw gordijn een mooie volle luxe uitstraling. Door de dubbele plooien wordt er meer stof gebruikt t.o.v. de enkele plooi. De gordijnen met dubbele plooi worden veelal toegepast in de woonkamers omdat dit de meest mooie afwerking is. Men wil graag een mooi vol pakket hebben. In de volksmond worden gordijnen met dubbele plooi ook wel gordijnen met vlinderplooi genoemd. Bij een dubbele plooi zijn de plooien dieper waardoor het gordijn veel mooier hangt in vergelijk met de enkele plooi. Het gordijn met dubbele plooi kunt u zowel onder als voor de rail ophangen.

Lees hier meer informatie over gordijnen met dubbele plooi.

Gordijnen dubbele plooi
Gordijnen ingeslagen ringen

Gordijnen met ingeslagen ringen

Gordijnen met ringen zijn gordijnen waar de ringen zijn ingeslagen in de stof. De gordijnen met ingeslagen ringen worden altijd toegepast om aan een gordijnroede op te hangen. Dit type afwerking geeft een stoere uitstraling aan uw gordijn. De ringen die wij gebruiken zijn beschikbaar in diverse kleuren zodat deze altijd passend zijn bij de stof en uw gordijnroede. Het leuke van de ingeslagen ringen is dat u een nonchalante look krijgt. Het nadeel van de gordijnen met ringen is dat u altijd de stof netjes in de plooien moet hangen. BlindDesign levert standaard ringen met een kunststof  inleg aan de binnenzijde van de ringen. Het voordeel hiervan is dat u geen gekras hoort wanneer u de ze open of dicht doet.

zie hier meer informatie over de gordijnen met ingeslagen ringen.

Gordijnen aan ringen

De meest traditionele manier om uw gordijnen op te hangen is om te kiezen voor een gordijnroede met ringen. De stof wordt dan met haakjes aan de ringen bevestigd. U kunt ook hier kiezen voor de gordijnen met enkele of dubbele plooi. Normaal komt de stof onder de ringen te hangen, maar u kunt er ook voor kiezen om de stof wat hoger te hangen waardoor de stof iets voor de ringen zichtbaar is. Houdt er wel rekening mee dat het schuiven van ringen over de roede wat lastiger schuift dan gordijnen aan een rails. de gordijnroedes en ringen zijn in diverse kleuren en diameters leverbaar. Kies bijvoorbeeld voor messing kleurige roedes om een traditionele uitvoering te krijgen.

Lees hier verder over het inmeten van gordijnen.

gordijnen aan ringen

wave gordijnen railroede

Wave gordijnen

De wave gordijnen zijn de laatste ontwikkelingen wat betreft gordijnen. De gordijnen met wave plooi hebben een moderne uitstraling. De gordijnen worden aan een rail of railroede opgehangen, en in deze rail zitten speciale glijders die met een koordje aan elkaar zitten. Omdat deze afstand overal gelijk is zijn de golven in de gordijnen ook mooi verdeeld. In de gordijnen wordt speciaal band genaaid waar haakjes in komen, deze haakjes komen weer in de glijders. U krijgt op deze manier van afwerking de golven zoals u die ook krijgt bij gordijnen met ingeslagen ringen, maar in dit geval komen de gordijnen aan een rail te hangen in plaats van aan een gordijnroede. U kunt de betreffende rail ook bij BlindDesign bestellen, maar het is ook mogelijk om alleen de speciale glijders te bestellen om die in uw bestaande rail te gebruiken.

Lees verder op onze website over de wave gordijnen.

Microflexhaken

Microflexhaken

Voor de gordijnen met enkele of dubbele plooi gebruiken wij altijd microflexhaken. Deze haken worden in de stof vastgenaaid in de plooi. Het grote voordeel van deze microflexhaken is dat het haakje in elke willekeurige stand gezet kan worden. Hiermee bepaalt u zelf hoe hoog de stof boven het haakje komt en ook of de stof voor de rails komt te hangen. Een ander bijkomend voordeel is dat deze haak ook zorgt voor extra stevigheid in de plooien.

10cm gordijnband

10cm Gordijnband

In de markt komt men veel gordijnband tegen met een hoogte van 6 of 8 cm. BlindDesign gebruikt uitsluitend 10 cm gordijnband. Door 10 cm gordijnband te gebruiken krijgt het gordijn een veel mooiere uitstraling. Ook vallen de plooien mooier wanneer er hoger band gebruikt wordt. Het 10 cm band wordt toegepast bij gordijnen met plooien maar ook bij gordijnen met ingeslagen ringen.

gordijn ingeslagen ringen

Ingeslagen ringen

Wij maken gebruik van aluminium ringen die in de stof ingeslagen worden. Deze gordijnringen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Vaak worden er ringen verkocht zonder kunststof inlegring waardoor bij het schuiven van het gordijn een krassend geluid ontstaat. Wij werken uitsluitend met ingeslagen ringen met kunststof inleg. Bijkomend voordeel is dat ringen met kunststof inleg beter over de roede glijden.

Stoffen gordijnen

Stoffen gordijnen

Alle gordijnstoffen zijn uitgebreid getest op krimp, verkleuring en hanggedrag. Alle stoffen die aangeboden worden direct bij de weverijen ingekocht, zodoende is het mogelijk om onze hoogwaardige stoffen tegen scherpe prijzen aan te bieden. Daarnaast heeft BlindDesign alle stoffen op voorraad zodat er nooit een lange levertijd zal zijn.

Garen in kleur

Garen in kleur

Uiteraard worden alle gordijnen gemaakt met bijpassende garen. In de zij- en onderzomen wordt er garen in kleur gebruikt die het meest passend is bij u gekozen gordijnstof. Dus bij zwarte gordijnen wordt er zwart garen gebruikt.

Loodveter gordijnen

Loodveter

Voor de onderafwerking heeft u 2 keuzes, of het gordijn afwerken met een loodveter of met een onderzoom. De loodveter wordt aangelokt aan het gordijn en de loodveter wordt altijd in de kleur van het gordijn verwerkt. De loodveter onderaan het gordijn is nodig om het gordijn mooi te laten vallen, er moet wat gewicht onderaan de stof hangen.

onderzoom gordijnen

Onderzoom

De andere optie om de onderzijde van het gordijn af te werken is te kiezen voor een onderzoom. De onderzoom aan het gordijn wordt , net als het gordijnband, 10 cm hoog. Eerst wordt de stof afgelokt waardoor de stof niet meer kan rafelen en vervolgens wordt er een zoom genaaid van 10 cm hoog

Loodjes in onderzoom

Loodjes in onderzoom

Het is mogelijk om in de onderzoom loodjes te verwerken. Wanneer u wilt dat u gordijnen wat nonchalanter of losser hangen dan kiest u de optie zonder loodjes. Wanneer u wilt dat uw gordijn strakker hangt dan kiest u voor de optie extra loodjes in het gordijn. Door deze loodjes in de zoom te verwerken krijgt het gordijn extra gewicht waardoor het gordijn strakker gaat hangen. Wij kiezen de juiste kleur van de loodjes passend bij de stof.

Gordijnringen in kleur

Gordijnringen in kleur

U kunt de ringen die in de gordijnen worden geslagen in diverse kleuren bestellen. Wij hebben de kleuren messing, zwart en zilver. De kleur zilver kunt u ook toepassen als de kleur RVS. De ringen zijn gemaakt van aluminium en BlindDesign levert de gordijnen met ringen altijd met een perlon inleg, dit zorgt er voor dat de gordijnen soepel over de roede schuiven en dat er geen gekras hoorbaar is. De ringen in de gordijnen worden gebruikt om de gordijnen aan een roede op te hangen.

Misschien zijn elektrische gordijnen wel een goede optie voor u, zie het filmpje hieronder met voorbeelden van elektrische gordijnen.