• Ophangen van Gordijnen

Gordijnen aan ringen ophangen

Eén van de manieren van ophangen van gordijnen is door gebruik te maken van een gordijnroede. De gordijnroede wordt aan de muur of plafond gemonteerd en aan de roede komen ringen te hangen. Vervolgens komen aan deze ringen geplooide gordijnen te hangen. Dit kan een enkele, dubbele of drievoudige plooi zijn. Omdat dit een klassiek manier van ophangen is wordt er vaak gekozen voor een dubbele plooi. Door gebruik te maken van een gordijnroede worden de gordijnen meer onderdeel van uw interieur. Kies daarom niet voor een te dunne of een te goedkope roede, maar juist een wat duurdere en stevige roede. Wij werken bijvoorbeeld graag met het merk Interstil, dit is een gerenommeerde Duitse fabrikant van gordijnroedes en railroedes. Wanneer u een heel klassiek interieur heeft dan kunt u kiezen voor een bronzen of een messingkleurige gordijnroede, of kies voor een stoere RVS roede als u een modern interieur heeft. Kies er altijd voor dat de ringen een kunststof inleg hebben, zo glijden de ringen geruislozer en soepeler over de roede. Zie ons hoofdstuk gordijnroedes om uw gordijnroede samen te stellen.

Gordijnen aan ringen ophangen

Gordijnen ophangen aan een gordijnrail

Gordijnen ophangen aan een rail

Het meest gebruikt voor het ophangen van gordijnen is uiteraard de standaard witte gordijnrail. Er zijn veel leveranciers die een basic gordijnrail leveren tegen een schappelijk prijs. Aan de standaard gordijnrail kunt u gordijnen met alle soorten plooien ophangen. Wanneer u kiest voor een enkele of dubbele plooi dan kunt u er voor kiezen om de gordijnen onder of voor de rail op te hangen. Bij een wave plooi komen de gordijnen altijd onder de rail te hangen omdat de wave plooi ook naar achteren gaat. De basic gordijnrails zijn vaak ook leverbaar in een zwarte of aluminium kleur zodat deze mooi passen in uw interieur. Stel dat u zwarte balken heeft dan is het natuurlijk ook mooier als de gordijnrail ook zwart is. In veel gevallen wordt deze rail gewoon aan het plafond gemonteerd maar u kunt ook gebruik maken van wandsteunen als plafondmontage niet mogelijk is. Ook is het mogelijk om te kiezen voor het ophangen van gordijnen aan een elektrische gordijnrail.

Gordijnen aan een railroede

Wat de laatste jaren steeds vaker wordt toegepast zijn de railroedes. Deze gordijnrails hebben het uiterlijk van een gewone gordijnroede. Het verschil is dat deze roedes een glijkanaal hebben zoals een normale gordijnrail. Vandaar ook de naam railroedes. Het voordeel van railroedes is dat er langere gordijnen aan kunnen hangen t.o.v. een gordijnroede, vaak is hier de beperking het aantal steunen. Bij een railroede kunnen er meer steunen gemonteerd worden. Uiteraard zijn railroedes duurder dan een gewone gordijnrail maar de railroedes hebben dan ook een veel luxere uitstraling. Zo kunt u kiezen voor een mooie RVS railroede die past in uw moderne interieur. U kunt kiezen voor wandsteunen wanneer de montage op de muur plaatsvindt. Of u kiest voor korte plafondpendels zodat de rail wat los komt van het plafond en zo een zwevend effect krijgt. Een ander groot voordeel is dat de meeste railroedes gebogen kunnen worden wat bij een traditionele gordijnroede weer niet kan. Ook voor het leveren van vouwgordijnen is BlindDesign uw partner.

Ophangen van gordijnen aan een railroede
Ophangen van gordijnen met ingeslagen ringen

Ophangen van gordijnen met ingeslagen ringen

De laatste optie van het ophangen van gordijnen is dat u gordijnen met ingeslagen ringen ophangt aan een gordijnroede. In de gordijnen worden ringen in de stof geslagen. Deze ringen worden voorzien van een kunststof laagje aan de binnenzijde zodat de ringen soepel en geruisloos over de roede kunnen schuiven. Vervolgens schuift u de gordijnroede door de ringen. Vaak wordt dit soort gordijnen toegepast in landelijke interieurs. De gordijnen krijgen een stoere en robuuste uitstraling en ze hangen enigszins nonchalant. De beperking van de roede is dat er maximaal 3 steunen geplaatst kunnen worden als het gordijn uit 2 delen bestaat. Als de breedte te groot wordt bestaat de kans dat de roede gaat doorbuigen, kies daarom nooit voor een te dunne gordijnroede. De ingeslagen ringen leveren wij standaard op 40mm, maar op aanvraag kunnen wij ook 25mm of 60mm ringen in de gordijnen inslaan. De roede zelf kan zowel op de muur als aan het plafond gemonteerd worden. BlindDesign heeft een ruim assortiment aan gordijnroedes. Mocht u een bepaald type roede hebben gezien ergens dan kunnen wij dat meestal wel leveren. Zo kunnen wij de roede en de gordijnen samen leveren zodat wij zeker wat dat het goed is. Lees hier meer informatie over het inbinden van gordijnen.

Onderstaand nog een aantal voorbeelden van opdrachten die BlindDesign heeft uitgevoerd.
Zwarte vitrages aan zwarte gordijnrails
Gordijnen aan gordijnroede met ringen
Wave gordijnen aan witte gordijnrail
Wave gordijnen aan railroede rvs