• Elektrische Vouwgordijnen

Elektrische vouwgordijnen

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van raamdecoratie zijn de elektrische vouwgordijnen. De hele maatschappij wordt steeds meer geautomatiseerd en deze trend gaat ook door in de raamdecoraties. Om deze reden bieden wij u een ruim aanbod met eindeloos veel mogelijkheden.

Waarom kiezen voor elektrische vouwgordijnen?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor elektrische vouwgordijnen.

  1. Het kan zijn dat het technisch niet mogelijk is om de vouwgordijnen met de hand op te trekken omdat de ramen te groot zijn of niet bereikbaar met de hand.
  2. Vaak worden ze toegepast bij mensen die minder valide zijn, mensen in een rolstoel of ouderen die minder goed ter been zijn.
  3. De grootste doelgroep zijn de mensen die kiezen voor een stukje luxe en gemak. Stel u heeft een grote serre met veel ramen dan is het natuurlijk wel erg gemakkelijk om met één druk op de knop 10 vouwgordijnen tegelijk te laten zakken.

Wat kosten elektrische vouwgordijnen?

Ons is zo groot dat het niet mogelijk is om hier prijzen te tonen. Deze prijzen zijn afhankelijk van de gewichten van de vouwgordijnen, hoe de vouwgordijnen worden bediend en welk type motor u nodig heeft. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden om de vouwgordijnen te bedienen. BlindDesign biedt uitsluitend de beste kwaliteit systemen en om die reden werken wij alleen met de motoren van Somfy.

De elektrische systemen zijn leverbaar als batterij oplossing, op 24V en het meest gebruikt zijn de 230V systemen. Wanneer u meer informatie of een indicatie van de prijzen wenst dan kunt u dit het beste voorleggen via het contactformulier.

Wij hebben recent een informatieve website gemaakt over vouwgordijnen met elektrische bediening, hier vindt u meer uitgebreide informatie over de verschillende soorten elektrische vouwgordijnen. Hier vindt u ook een aantal prijsindicaties. Indien u op zoek bent naar andere vormen van elektrische raamdecoratie kunt u ook eens kijken op https://elektrischeraamdecoratie.com.

Bekijk onderstaande film voor meer uitleg over de mogelijkheden. Ook ziet u hier een opgeleverde opdracht die BlindDesign verzorgd heeft.

Bekijk de film voor de mogelijkheden

Welke elektrische bedieningsmogelijkheden zijn er?

Afstandsbediening vouwgordijnen

1. Elektrische met afstandsbediening

Een veel voorkomende oplossing is door gebruik te maken van een afstandbediening. Deze afstandbedieningen zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen, bijvoorbeeld een 1-kanaal, 5-kanaal en een 16-kanaals afstandbediening. In de motor  zit een ontvanger die gekoppeld is aan de afstandbediening. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een 16-kanaal afstandbediening is het mogelijk om meerdere vouwgordijnen tegelijk te bedienen. Somfy is eigenaar van een eigen radiofrequentie,namelijk 433,42 MHz. Somfy noemt deze radiofrequentie RTS: Radio Technology Somfy. Het grote voordeel van RTS is dat deze frequentie niet gebruikt mag worden door anderen, en dus storingsvrij is. De enige technische voorziening die getroffen moet worden is dat er stroom bij het vouwgordijn in de buurt is.

2. Met schakelaar

Het is mogelijk om de elektrische vouwgordijnen te bedienen met een schakelaar. Zo is er een optie om via een kabel van de schakelaar te bedienen. Daarnaast zijn er ook draadloze schakelaars beschikbaar die, net als een afstandsbediening, een RTS signaal sturen naar de vouwgordijnen.

Deze schakelaar kan ergens willekeurig aan de muur gemonteerd worden en werkt op een batterij. Dit is een makkelijke oplossing wanneer er slechts enkele elektrische vouwgordijnen gebruikt worden. Ook is het mogelijk om elektrische gordijnrails aan te sturen met een schakelaar.

Schakelaar vouwgordijnen
5 jaar garantie Somfy

3. Met batterij

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van elektrische vouwgordijnen op batterij. Hierbij is in het vouwgordijnsysteem een motor en een batterij verwerkt. Deze motoren werken ook met RTS en zijn te bedienen met een afstandsbediening. Hierbij hoeft dus geen stroompunt aangelegd te worden. Ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen waar geen stroompunt voorzien is.

De nieuwste variant batterij motoren kan een gewicht van 7 kg optrekken, waardoor bijna alle vouwgordijnen ook op grote maten voorzien kunnen worden van een motor. U heeft voor deze dan een oplader nodig waarmee u eenvoudig de batterij kunt oplader. U kunt deze oplader voor meerdere vouwgordijnen gebruiken. Het enige minpunt van deze motoren is dat ze wat meer geluid maken omdat het 12V motoren zijn.

4. Domotica systeem

Steeds vaker worden er in nieuwe woningen domotica systemen aangelegd. Dit is de automatisering van de woning waarbij bijvoorbeeld verlichting, thermostaat en raamdecoraties bediend kunnen worden. De aansturing gebeurt dan door een eigen bedieningspaneel, een afstandsbediening of touchscreen.

BlindDesign biedt verschillende elektrische vouwgordijnen die geschikt zijn voor domotica systemen. Zo is er keuze uit 230V en 24V systemen. Wij maken het liefste gebruik van de nieuwste sonesse motoren van Somfy. Dit is de nieuwste generatie motoren die makkelijk in te regelen zijn en momenteel de meest stille die verkrijgbaar zijn.

Domotica-motor vouwgordijnen
Somfy Tahoma Switch app

5. Tahoma Box

De laatste ontwikkeling van Somfy is de Tahomabox. Dit is een systeem waarbij alle producten aangestuurd worden via een app op uw smartphone of tablet, zowel voor de IPhone en Android toestellen.

Dit is eigenlijk een soort domotica systeem maar dan alleen toepasbaar op Somfy producten. Eenvoudig uitgelegd wordt de Tahomabox op uw internetverbinding gekoppeld. U download de app van Somfy op uw telefoon. U meldt de vouwgordijnen aan op de Tahomabox zodat deze connectie hebben. Vervolgens kunt u met uw telefoon een signaal sturen naar de Tahomabox die vervolgens een RTS of IO signaal stuurt naar de elektrische vouwgordijnen.

Het leuke van deze app is dat u ook op afstand uw vouwgordijnen kunt bedienen. Daarnaast is het ook mogelijk om in deze app tijdklokken in te programmeren hoe laat de vouwgordijnen open of dicht moeten gaan. Voor meer informatie over de Tahomabox verwijzen wij u door naar de website van Somfy. In Amsterdam heeft Somfy het Home Motion House waar u alle uitleg kunt krijgen over dit systeem. Met de komst van de Tahoma Switch vervalt de Connexoon app, met de Tahoma kunt u ook vouwgordijnen met een Sonesse IO motor aansturen.

Bekijk video’s van door ons opgeleverde projecten

Update, u kunt nu ook gebruik maken van de nieuwe Somfy Sonesse IO motoren voor vouwgordijnen.

Sinds kort heeft Somfy ook de Sonesse IO motoren voor elektrische vouwgordijnen beschikbaar. Dit zijn iets slimmere motoren die aan de app ook een signaal terugsturen in welke positie het vouwgordijn staat. Voor gebruik met een afstandsbediening is er geen verschil. De prijs is gelijk aan de Sonesse RTS motoren. De aansturing van RTS en IO motoren is wel verschillend en kan ook niet op dezelfde afstandsbediening gekoppeld worden. Bepaal dus goed vooraf hoe u de vouwgordijnen gaat bedienen.

Naast de Sonesse IO motoren is het ook mogelijk om de nieuwe batterij motor te gebruiken. Het is een buismotor die krachtiger is dan de bestaande 12V motoren. Omdat het een buismotor is wordt wel het systeem wat dikker. Bij gebruik in het kozijn zal dit geen verschil maken maar bij montage op de dag zal de stof wat verder van de muur hangen. Wij gebruiken hiervoor de Somfy Sonesse WF Ultra voor. Deze motoren zijn nagenoeg geruisloos en de levensduur van de batterij is ongeveer een jaar voordat deze weer wordt opgeladen.

Alle voordelen

Eeenvoudige montage

Eenvoudig zelf monteren door de plug en play.

Bedien uw hele huis

U kunt met 1 afstandsbediening de gehele woning in 1 keer bedienen

Instellen op tijd

U kunt de vouwgordijnen op vaste tijden bedienen, ideaal wanneer u veel op vakantie bent.

Zware vouwgordijnen

Zeker voor grote en zware vouwgordijnen kan elektrisch een goede oplossing bieden.

Telefoon en tablet

Eenvoudig bedienen met uw smartphone of tablet.

Vouwgordijnen op batterij

Ideaal wanneer er geen stroompunt in de buurt is, dan kunt u kiezen voor vouwgordijnen op batterij.

Handleiding Somfy tilt & lift motor

Hier vindt u de gehele uitleg voor het programmeren van de vouwgordijnen die een batterijmotor hebben. Dit is de Somfy tilt&lift motor. Ook vindt u hier uitleg hoe u de posities kunt aanpassen, een tussenpositie kunt maken en hoe u zelf groepen kunt maken op de afstandsbediening. Wij programmeren vooraf alle vouwgordijnen met een boven- en onderpositie en wij stellen de afstandsbediening in zoals u de indeling wilt hebben. Wanneer BlindDesign de montage verzorgt dan regelen wij dat uiteraard voor u. Mocht u andere vragen hebben dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Alle voorbeelden in deze handleiding zijn opdrachten die wij hebben verzorgd met elektrische vouwgordijnen.