Somfy Glydea

  De elektrische gordijnrail Somfy Glydea is de meest veelzijdige elektrische rail die momenteel op de markt is. Deze gordijnrail heeft een aantal onderscheidende functie t.o.v. andere elektrische gordijnrails. De motor is leverbaar in verschillende types, zo zijn er motoren met een RTS ontvanger zodat u de rails kunt bedienen met een afstandsbediening of draadloze schakelaar. Wilt u de rail koppelen op uw bestaande domotica systeem dan kiest u voor een bekabelde aansturing. Daarnaast zijn de motoren leverbaar als 35W en 60W motoren, hierbij kunnen ze standaard 35kg en 60kg trekken. Door het ruime keuze aan motoren is er voor iedere situatie wel een oplossing.

  Waarom de Somfy Glydea rail?

  • Zeer stil in gebruik, fluisterstil in gebruik.
  • Slow start/slow stop, hierdoor beweegt het gordijn heel soepel.
  • Handbediening, alle types kunnen met de hand bediend worden bij stroomuitval.
  • Touch control, met een lichte beweging de gordijnen activeren, alleen bij RTS en DCT uitvoering.
  • Mogelijkheid tot het buigen van bochten en doorlopende verbuigingen.
  • Makkelijk aan te sluiten, eenvoudige in te stellen.
  • My position, bij de RTS motoren de mogelijkheid van een tussenpositie.
  • Motorzijde kiezen, kies aan welke zijde u de motor wilt, deze is eenvoudig zelf om te zetten.
  • Gordijnzijde kiezen, gordijnen links of rechts of als middensluiting.
  • Gordijnhaken om de motor zodat de motor niet zichtbaar is.
  • Motor kan ook boven de rail gemonteerd worden, bijvoorbeeld in een verlaagd plafond.
  • Tandemmotor mogelijk, gebruik 2 motoren voor hele zware of brede gordijnen.
  • Overlapbeugel zodat de gordijnen mooi sluiten, ook bovenin.
  • 3 soorten glijders, rollers zijn standaard, mogelijk et wave glijders of voorsprongglijders.

  Verschillende soorten gordijnen mogelijk.

  Zo kunt u kiezen voor gordijnen met een enkele of dubbele plooi. Hierbij kunt u de gordijnen onder of voor de rail hangen. Met de standaard rollers komen de gordijnen onder de rail te hangen. Met de voorsprongglijders komen de gordijnen voor de rail te hangen. Houd er rekening mee dat wij dit niet leveren voor gordijnrails met bochten, brede gordijnrails of hele zware gordijnen. Daarnaast kunt u ook wave gordijnen elektrische bedienen. Wij maken in de rails wave glijders op koord. Ook de wave glijders worden niet toegepast in elektrische rails met bochten.

  Pakketverdeling

  Zie hieronder de verschillende soorten plooien en glijders. Houdt er rekening mee dat er standaard 3 opties zijn waar u de gordijnpakketten kunt hangen. Namelijk links, rechts of als middensluiting waarbij er links en rechts gordijnen hangen. Normaal komt er in ieder geval een deel van het gordijn voor de motor te hangen. Op deze manier is de motor niet zichtbaar. Ongelijke pakketten of gordijnen in meer dan 2 delen worden beoordeeld op aanvraag. Niet alle combinaties zijn mogelijk. De Somfy Glydea kunnen wij ook buigen met bochten en ook als doorlopende verbuiging. U kunt ook de elektrische gordijnen goed combineren met elektrische vouwgordijnen.

  1
  2
  3
  4
  5
  Glydea Somfy
  1

  Mogelijkheid om kabel onder de motor of boven de motor uit te laten komen.

  2

  6 verschillende motor types, voor iedere situatie een oplossing.

  3

  Draaibare plafondsteunen, niet zichtbaar en geen lichtinval.

  4

  Gordijnhaken om de motor zodat de gordijnen er mooi voor hangen.

  5

  Mogelijk met rollers, wave glijders of voorsprongglijders.

  Elektrische Gordijnrails

  Elektrische gordijnrails kunt u toepassen om diverse redenen. Zo kan het zijn dat de gordijnen heel hoog zijn en dat handbediening bijna niet mogelijk is. Het kan ook zijn dat de gordijnen in een valse muur moeten verdwijnen, met de hand is dit heel lastig te bedienen. Door gebruik te maken van elektrische gordijnrails lopen de gordijnen automatisch in de valse muur. Het kan ok zijn dat u zo veel ramen heeft dat het te veel tijd kost om alle gordijnen met de hand iedere dag open en dicht te doen. Elektrische gordijnrails worden ook vaak gebruikt in presentatie ruimtes. Stel dat u een presentatie geeft en u wilt de zaal verduisteren dan is het wel heel gemakkelijk om met een afstandsbediening de gordijnen te sluiten.

  Elektrische gordijnrails met app bediening

  Wanneer u op zoek bent naar elektrische gordijnrails met app bediening dan is de Somfy Connexoon een goed product voor u. U kunt de app downloaden op uw smartphone en/of tablet en zo uw gordijnen bedienen. Via de app kunt u verschillende tijdklokken instellen en ook scenario’s aanmaken. Via uw telefoon kunt u dus vooraf vaste tijden instellen. Ideaal als u veel van huis bent. Doordat de gordijnen automatische openen en sluiten lijkt het alsof uw huis gewoon bewoond is. U kunt de app en een afstandsbediening tegelijk gebruiken. De app is voor u en de afstandsbediening is voor mensen die geen toegang hebben tot uw telefoon. Dus wilt u de elektrische gordijnenrails eenvoudig bedienen met uw telefoon, kies dan voor de Connexoon.

  De Telis 1 is een 1-kanaal afstandsbediening waarmee u 1 motor of 1 groep tegelijk kunt aansturen. Wanneer op op het ene kanaal een groep motoren zet dan reageren deze altijd samen. Ons advies is om bij meerdere motoren ook een afstandsbediening met meerdere kanalen te kiezen.

  De Telis 4 is een 5-kanaal afstandsbediening waarmee u 5 motoren of groepen tegelijk kunt aansturen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 3 motoren individueel te bedienen en op een ander kanaal alle 3 tegelijk als groep.

  De Telis 6 is een 6 kanaal afstandsbediening die 6 motoren of groepen kan bedienen maar die ook een ingebouwde tijdklok heeft om de motoren/groepen aan te sturen.

  De Telis 16 is een 16-kanaal afstandsbediening die 16 motoren individueel kan bedienen of groepen. Deze afstandsbediening is zeer geschikt wanneer u meerdere Somfy motoren heeft.

  De Smoove is een draadloze muurzender. Deze wordt vaak per ruimte toegepast als groepsturing. Stel dat u 8 motoren heeft dan bedient u deze met een Telis 16 en plaatst u een Smoove bij de deur om alle 8 de motoren tegelijk te bedienen, handig wanneer u naar bed gaat.

  Telis 1 zender
  Telis 4 zender
  Telis 6 zender
  Telis 16 zender
  Smoove schakelaar

  Aansturing van de elektrische gordijnrails:

  De RTS motoren hebben een ingebouwde ontvanger in de motor. Deze ontvanger correspondeert met een Somfy afstandsbediening, draadloze wandschakelaar (smoove), RTS tijdklokken en is ook te bedienen door een Tahomabox of andere wifi domotica systemen. Eigenlijk ieder systeem dat het RTS signaal ondersteunt zoals de HomeWizard. De WT motoren worden aangestuurd door de schakeldraden. Daardoor heeft de motor 2 schakeldraden voor de open of dicht aansturing, geen stroom is de stopfunctie. U kunt dit aansturen door een bekabeld domotica systeem of met een bekabelde Somfy schakelaar. De DCT motoren krijgen een vaste spanning en worden aangestuurd door een bus-verbinding. Normaal wordt dit alleen toegepast in speciale domotica systemen. Vaak is de WT uitvoering makkelijker om aan te sluiten op het domotica systeem.

  Technische informatie Somfy Glydea
  Type Somfy motorSomfy Glydea 35 WTSomfy Glydea 60 WTSomfy Glydea 35 RTSSomfy Glydea 60 RTSSomfy Glydea 35 DCTSomfy Glydea 60 DCT
  Amperage0,3 Amp.0,4 Amp.0,3 Amp.0,4 Amp.0,3 Amp.0,4 Amp.
  Snelheid20 cm/sec12,5-20 cm/sec20 cm/sec12,5-20 cm/sec20 cm/sec12,5-20 cm/sec
  Geluidmax 50 decibelmax 44 decibelmax 50 decibelmax 44 decibelmax 50 decibelmax 44 decibel
  Kabellengte1,50 meter1,50 meter1,50 meter1,50 meter1,50 meter1,50 meter
  Slow start/soft stopjajajajajaja
  Touch controlneeneejajajaja
  Aansturing4 – aderig, 2 schakeldraden plus aarding en de 04 – aderig, 2 schakeldraden plus aarding en de 03 – aderig, spanning plus aarding en de 03 – aderig, spanning plus aarding en de 07 – aderig, 3 voor stroom en 4 voor aansturing7 – aderig, 3 voor stroom en 4 voor aansturing

  Overzicht gewichten Somfy Glydea en mogelijkheden om de rail te buigen.

  De Somfy Glydea kunnen wij buigen in bijna alle bochten. De straal is 25 cm en hiermee kunnen wij nagenoeg alle graden buigen. Ook is het mogelijk om de rail te buigen als een doorlopende verbuiging. Deze rail buigen wij dan op een elektrische mal. Wilt u bochten in de Somfy Glydea? Dan kunt u ons een tekening sturen hoe u de rail gebogen wilt hebben. Wij kunnen dan beoordelen of uw wensen mogelijk zijn. Wellicht kunnen wij maken wat u zoekt. De somfy Glydea rails worden standaard in het wit geleverd, sinds kort hebben wij deze rail ook leverbaar in het zwart. Qua gewicht en mogelijkheden om te buigen blijft gelijk. De zwarte Somfy Glydea rails zijn iets duurder dan de witte uitvoering maar geven dan weer wel een moderne look aan de rail.

  Specificaties Somfy Glydea

  Zie onderstaand filmpje waar wij de elektrische gordijnrail Somfy Glydea 35 RTS hebben toegepast