Bij deze opdracht hebben wij in Antwerpen 5 gevoerde zwarte vouwgordijnen gemonteerd. Omdat er veel hinderend zonlicht door de ramen komt en op de beeldschermen valt is hier gekozen om de zwarte vouwgordijnen van een extra voering te voorzien. De voering heeft verschillende functies zoals het zonlicht filteren, maar werkt ook extra isolerend voor koude en warmte en werkt ook goed voor de akoestiek.

De zwarte vouwgordijnen zijn gemaakt van de stof London 04 zwart, deze stof is nog net leverbaar op de website maar kan al wel op aanvraag geleverd worden. Deze stof heeft een fijne gemêleerde weving en heeft een lichte waxlaag over de stof waardoor een kleine glans ontstaat. Deze stof is redelijk dicht maar kan ‘s avonds wel iets inkijk hebben. Ook daar zorgt de voering ervoor dat er geen inkijk is. Door de voering ontstaat er ook een zonwerend vouwgordijn.

De zwarte vouwgordijnen geven een mooi contrast tegen de witte muren en kozijnen. Door gebruik te maken van een contrasterende kleur komen de vouwgordijnen mooi tot hun recht. De vouwgordijnen zijn gemonteerd is een houten gordijnkoof. De afwerking is gedaan met de baleinen aan de achterzijde en met een volant en metalen kettingen. De voering is gekozen in het wit wat weer goed bij de buitenzijde van het kantoor past.

Stel dat u voor verschillende ruimtes ook verschillende kleuren vouwgordijnen en/of gordijnen gebruikt dan kan de voering wel in dezelfde kleur gekozen worden zodat de buitenzijde van de woning hetzelfde oogt. In dit geval zijn de vouwgordijnen niet van een brandvertragende stof gemaakt omdat het een besloten ruimte is en daardoor is het niet verplicht. Indien u een openbare ruimte of kantoor heeft dan zal er waarschijnlijk een voorschrift zijn dat er brandvertragende stoffen verplicht zijn.

Wij hebben naast de stoffen op onze website ook een uitgebreide collectie met brandvertragende project stoffen. Ook hier zit genoeg keuze tussen voor zwarte vouwgordijnen. Wat erg op zwart lijkt dat zijn de vouwgordijnen antraciet.

Zwarte vouwgordijnen
Zwarte vouwgordijnen kantoor