• Vouwgordijnen met bies

Vouwgordijnen met Bies

Vouwgordijnen met bies zijn vouwgordijnen waar aan de zijkanten een contrasterende rand vastgemaakt is. In de meeste gevallen is het grote vlak in een lichte kleur gekozen en wordt de rand in een donkerdere kleur gemaakt. Van oudsher werden vouwgordijnen met bies gemaakt omdat de zijkanten sneller vies worden vanwege vuile handen. Door de donkere kleur rondom te maken waren deze vlekken minder goed zichtbaar dan op de lichte vouwgordijnen. Tegenwoordig worden vouwgordijnen met randen vooral toegepast om een accent aan te brengen. Zo kunt u 2 kleuren gebruiken die elders ook in uw interieur zichtbaar zijn.

Stofkeuze

BlindDesign adviseert wel om de bies van dezelfde of een soortgelijke stof te maken als de basisstof. Mocht het vouwgordijn in de loop van de jaren wat gaan werken dan blijft de bies mooi. Stel dat u een polyester stof met een linnen bies maakt dan is er kans dat de 2 verschillende stoffen apart werken. De bies is leverbaar in 6, 8  en 10 cm breedte. De juiste breedte van de bies hangt af van het formaat van het vouwgordijn. Bij een smal vouwgordijn kiest u een 6 cm brede bies en bij een groot vouwgordijn zal een 10 cm bes meer in verhouding zijn. De rand geeft een mooie exclusieve look aan het vouwgordijn.

Vouwgordijnen met bies

Vouwgordijnen met randen

Vouwgordijnen met randen

U kunt de vouwgordijnen met randen in iedere uitvoering bestellen. Zo kunt u kiezen voor de afwerking met de baleinen aan de voor- of achterzijde. ook is het mogelijk om de vouwgordijnen met randen te voorzien van een normale of verduisterende voering. Eerst confectioneren wij een gevoerd vouwgordijn en vervolgens wordt de bies eromheen gemaakt. Op deze manier van verwerken zijn de randen zichtbaar aan zowel de voor- en achterkant van het vouwgordijn. De bies kan aan de onderzijde gemaakt worden waarbij de bies ook zichtbaar is als het vouwgordijn wordt opgetrokken. De zijkanten zijn ook altijd zichtbaar. De hoeken worden netjes in verstek gemaakt.

Verduisterend of gevoerd

De verduisterende vouwgordijnen met randen zijn net zo verduisterend als gewone verduisterend gevoerde vouwgordijnen omdat de bies er later omheen wordt gemaakt. U kunt de vouwgordijnen met randen niet online bestellen omdat er zoveel keuzes in kleuren en stoffen zijn. Als u interesse heeft dan kunt u contact opnemen met ons. Het beste stuurt u ons de maten en afwerkingen door zodat wij u de juiste offerte kunnen sturen. U kunt dit doen door een email te sturen naar [email protected] of via het contactformulier.

Stoffen

U kunt bijna alle stoffen toepassen om vouwgordijnen met randen te maken.

Verduisterend

Ook zeer geschikt als verduisterend gevoerde vouwgordijnen.

Elektrisch

Vouwgordijnen met bies kunnen ook geleverd worden als elektrische variant.