• Vouwgordijnen exclusief

Wat zijn luxe vouwgordijnen? Dat is voor iedereen weer anders. De ene persoon zoekt een hele luxe gordijnstof en wil daar vouwgordijnen van laten maken. Een ander vindt dat een luxe vouwgordijn er eentje is die mooi en strak afgewerkt is. Voor beide is wat te zeggen. Sommige mooie gordijnstoffen zijn juist helemaal niet geschikt voor het maken van vouwgordijnen. De luxe Engelse gordijnstoffen hebben vaak een samenstelling van linnen of zijde. Dit zijn in de praktijk vaak niet de beste stoffen voor het maken van vouwgordijnen. Om dan toch die luxe uitstraling te hebben worden de vouwgordijnen dan zonder baleinen gemaakt. Zo hangen ze nonchalant en komt de stof mooi tot z’n recht.

U kunt ook een goede, met name polyester, stof kiezen. Deze stoffen zijn goed te verwerken omdat ze iets stugger zijn. Op deze manier is het mogelijk om hele strakke vouwgordijnen te maken. Bij polyester denkt u misschien niet direct aan luxe vouwgordijnen maar in de praktijk kunnen hier wel hele mooie vouwgordijnen mee gemaakt worden.

Wilt u een echte luxe uitstraling? Kies dan voor elektrische bediende vouwgordijnen!!

Luxe vouwgordijnen

Exclusieve vouwgordijnen

Om de exclusieve vouwgordijnen de juiste look te geven is dus de juiste stofkeuze en ook de juiste confectiewijze belangrijk. Een andere manier om ze er nog meer uit te laten springen is door gebruik te maken van een bies om het vouwgordijn. Dan wordt er een rand in een andere kleur gemaakt. Daarnaast is er ook het effect van een voering achter de stof. Veel exclusieve vouwgordijnen zijn gemaakt van een gevoelige stof. Om deze stoffen te beschermen wordt er een voering gebruikt. Zo is de stof beschermd te gen krimp en verkleuring. Bijkomende voordeel is dat deze voering ook voor die extra exclusieve look zorgt.

Waar op letten bij exclusieve vouwgordijnen?

  • De juiste stofkeuze
  • De juiste confectiewijze
  • Gebruik een voering
  • Kies voor een bies om het vouwgordijn.
Exclusieve vouwgordijnen

Voor de juiste keuze welke stof en vouwgordijn voor u het beste geschikt is, hangt ook af van de ruimte waar ze nodig zijn. Lees hier verder over vouwgordijnen in de keuken en vouwgordijnen in de woonkamer.