• Vouwgordijnen

Vouwgordijnen informatie

U kunt de vouwgordijnen geheel naar uw keuze samenstellen. Zo kunt kiezen uit diverse soorten transparante stoffen, een batist, een inbetweenstof of een vitragestof. Deze transparante stoffen zijn allen in diverse kleuren te bestellen. Ook hebben wij een aantal semi-transparante vouwgordijnen in collectie.  Daarnaast hebben wij meerdere soorten dichte stoffen, welke gevoerd en ongevoerd besteld kunnen worden. Indien u kiest om de vouwgordijnen te laten voeren dan heeft u een keuze uit twee soorten voeringen. Er is een normale voering beschikbaar, welke gebruikt wordt om de stof extra te beschermen tegen verkleuring. Ook hebben wij een verduisterende voering die voornamelijk wordt toegepast in slaapkamers of ruimtes die verduisterd dienen te worden. Beide voeringen zijn verkrijgbaar in 5 kleuren. Vouwgordijnen op maat die wij maken krijgen een garantie van 2 jaar, op de elektrische onderdelen zelfs 5 jaar.

1
2
3
4
5
6
Witte vouwgordijnen naast elkaar
1

De vouwgordijnen worden altijd voorzien van Knoopsgaten om de baleinen in en uit de vouwgordijnen te halen.

2

U heeft keuze uit een standaard witte kunststof ketting of een luxere metalen ketting.

3

U kunt zelf kiezen of u de onderzijde met of zonder volant wenst.

4

kies voor de standaard baleinen aan de achterzijde of voor een moderne look met de baleinen aan de voorzijde.

5

Standaard worden onze vouwgordijnen voorzien van stevige 6 mm fiber baleinen.

6

Makkelijke montage steunen voor zowel plafond- als wandmontage toe te passen.

Vouwgordijnen als sfeermakers

Vouwgordijnen op maat geven als geen enkele andere raamdecoratie sfeer aan uw interieur. U kunt de vouwgordijnen als enige raamdecoratie gebruiken maar ook in combinatie met gordijnen. Groot voordeel is dat het mogelijk is om van dezelfde stof zowel gordijnen alsook vouwgordijnen te maken waardoor uw interieur een mooi geheel wordt. Zo kunt u bijvoorbeeld gordijnen toepassen bij de openslaande deuren en vouwgordijnen bij de ramen. Of u kiest voor een combinatie van transparante vouwgordijnen en dikkere overgordijnen. Dan kunt u overdag de transparante vouwgordijnen gebruiken die zorgen voor weinig inkijk en een mooie lichtinval. Wanneer het donker wordt kunt u de overgordijnen sluiten voor meer privacy.

Groot voordeel van gordijnen en vouwgordijnen is dat ze van stof zijn gemaakt en om die reden zeer goed zijn voor de akoestiek in uw woning. Afhankelijk van uw interieur moet u zeker rekening houden met het feit dat er stof in uw interieur aanwezig moet zijn zoals een stoffen bankstel of een vloerkleed. Als laatste punt zijn vouwgordijnen de enige raamdecoratie dat gewassen kan worden. U kunt het vouwgordijn losmaken van het systeem en de baleinen uit de stof halen en zo het doek in de wasmachine wassen op een laag programma. Heeft u interesse in elektrische vouwgordijnen, dan bieden wij een ruim assortiment van verschillende soorten elektrische vouwgordijnen. Uiteraard worden deze elektrische vouwgordijnen op maat gemaakt.

Uw vouwgordijn zelf samenstellen

U heeft een keuze uit 4 verschillende confectiemodellen zonder meerprijs. De confectie met baleinen aan de achterzijde is zoals het vouwgordijn al jarenlang gemaakt wordt, eigenlijk de traditionele manier van confectioneren. De laatste jaren is het model met de baleinen aan de voorzijde terrein aan het winnen. Door deze confectiemethode krijgt het vouwgordijn een modernere uitstraling. Daarnaast heeft u ook twee opties voor de afwerking aan de onderzijde. U kunt kiezen uit de modellen met of zonder volant (zonneflap). Het meest verkocht zijn de vouwgordijnen met de baleinen aan de achterzijde met een volant aan de onderzijde, zo heeft u een mooie strakke afwerking. Alle vouwgordijnen worden op maat gemaakt zoals u het bestelt. Via het hoofdstuk “bestellen vouwgordijnen” komt u in het stoffenoverzicht en daarna kunt u alle opties invoeren.

Vouwgordijnen met Bies

Vouwgordijnen met bies zijn vouwgordijnen op maat met een rand om het vouwgordijn. Vouwgordijnen met bies werden vroeger gemaakt om de stof te beschermen tegen vuiligheid. De zijkanten en de onderkant van het vouwgordijn worden altijd sneller vies en daarom werd er om het vouwgordijn een rand gemaakt in een donkere kleur. Tegenwoordig worden contrasterende biezen gebruikt als decoratie om het vouwgordijn een exclusiever uiterlijk te geven. U kunt de vouwgordijnen met rand geheel zelf samenstellen, u kiest de kleur van het basis vouwgordijn en u bepaalt zelf de kleur van de bies. Ook kunt u de breedte van de bies kiezen, zo heeft u keuze uit een bies van 6, 8 of 10 cm breed. Daarnaast heeft u ook nog de keuze om de baleinen aan de voor- of achterzijde te maken. De hoeken werken wij altijd af met een verstekhoek. De bies wordt zowel aan de voorzijde als ook aan de achterzijde verwerkt. In opgetrokken stand is de rand aan de onderzijde altijd zichtbaar, hetgeen het vouwgordijn een luxe afwerking geeft. Het is ook mogelijk om verduisterende vouwgordijnen af te werken met een bies. U kunt de vouwgordijnen met bies niet zelf online bestellen maar wij kunnen voor u de bestelling aanmaken.

Verduisterende Vouwgordijnen

Verduisterende vouwgordijnen worden met name toegepast in slaapkamers, maar denk ook eens aan presentatieruimtes bijvoorbeeld. Geen enkele gordijnstof is van zichzelf verduisterend, maar door gebruik te maken van een verduisterende voeringstof aan de achterzijde wordt het vouwgordijn verduisterend. Zo kunt u ook verduisterende vouwgordijnen helemaal zelf samenstellen. Kies eerst een basis stof, deze stof is zichtbaar in de woning. Daarnaast kiest u een verduisterende voering. Deze voering is beschikbaar in 5 kleuren zodat u zelf de kleur van buitenaf bepaalt. Ook kunt u hier weer kiezen voor de baleinen aan de voor- of achterzijde. Wij adviseren om bij verduisterende vouwgordijnen altijd te kiezen voor een volant, met deze afwerking hangt altijd de voeringstof in de zon hetgeen verkleuring van het vouwgordijn tegengaat. Via het hoofdstuk bestellen kiest u voor gevoerde vouwgordijnen.

De eerste foto geeft de voorzijde van een verduisterend gevoerd vouwgordijn weer, in dit geval de stof Calais Antraciet. De 2e foto is de achterzijde met de verduisterende voeringstof Cannes 01 – Wit. De 3e foto geeft voor en achterzijde weer.

Kettingen vouwgordijnen

Kettingen

De ketting die het meest wordt toegepast is de witte kunststof ketting. Deze loopt soepel door het optreksysteem en heeft aan de onderzijde een kettinggewicht zodat de ketting altijd netjes naast de stof hangt. De metalen ketting wordt steeds populairder en is ideaal toe te passen in wat modernere woningen. Deze ketting geeft het vouwgordijn een wat stoerder uiterlijk. De metalen ketting is van zichzelf wat zwaarder en heeft om die reden dan ook geen kettinggewicht nodig.

Verzwaring en baleinen vouwgordijnen

Verzwaring en baleinen

De baleinen die we gebruiken zijn van 6 mm fiber gemaakt. Er wordt in de markt veel gebruik gemaakt van 4 mm fiber baleinen, maar deze gaan veel sneller buigen waardoor uw vouwgordijn gaat golven. De verzwaringslat onderin het vouwgordijn is bedoeld om te zorgen dat het vouwgordijn door het gewicht mooi strak komt te hangen. De verzwaringslat is gemaakt van aluminium zodat dit niet kan oxideren.

Stoffen vouwgordijnen

Stoffen vouwgordijnen

Alle stoffen van BlindDesign zijn van zeer hoge kwaliteit en uitvoerig getest in hanggedrag, verkleuring en krimp. De zorgvuldig geselecteerde stofkwaliteiten zijn allemaal 100% polyester, waardoor de krimp en verkleuring minimaal zijn. Het grootste voordeel van deze stoffen is dat ze allen wasbaar zijn in de wasmachine op een kort programma met lage temperatuur. Zie het hoofdstuk stoffen waar alle kenmerken van de stoffen omschreven staan.

Knoopsgaten vouwgordijnen

Knoopsgaten

De meest nette manier om in de ingestikte tunnels de baleinen te kunnen inschuiven is door gebruik te maken van knoopsgaten. Hiervoor gebruiken wij een speciale knoopsgatenmachine die een kleine snede maakt in de stof d.m.v. ultrasone techniek. Op deze wijze kunnen we het knoopsgat maken zonder dat de stof gaat rafelen.

steunen vouwgordijnen

Steunen

De steunen die gebruikt worden om het vouwgordijn op te hangen zijn universeel, zodat u deze steunen zowel als wandmontage als ook als plafondmontage kunt toepassen. In de steun zit een veersysteem zodat u makkelijk het vouwgordijn kunt monteren.

Koordjes in kleur vouwgordijnen

Koordjes in kleur

Uiteraard worden alle koordjes in de kleur geleverd die past bij de kleur van de stof. Dus op een grijze stof wordt een grijs koordje toegepast, zonder bijkomende kosten. De koordjes die gebruikt worden zijn 1.4 mm dik en deze zijn rekvrij. De buitenzijde van het koordje is flexibel zodat dit soepel door de ringetjes glijdt, maar door de rekvrije kern blijft het vouwgordijn altijd strak hangen.

Ringetjes vouwgordijnen

Ringetjes vouwgordijnen

De ringetjes die wij gebruiken zijn transparant en dus passend bij elke kleur van de stof. De ringetjes worden aan de stof vastgenaaid en ook het garen dat we hiervoor gebruiken is in een passende kleur. Ze zijn van een UV-bestendige kunststof gemaakt die door veel zonlicht dus niet kapot knappen. Daarnaast zijn ze ook wasmachine bestendig. Uiteraard maken wij alle vouwgordijnen op maat.

Klittenband vouwgordijnen

Klittenband

De klittenband dat we gebruiken is van een rekvrije kwaliteit, zodat dit niet gaat rimpelen wanneer het gewassen wordt of wanneer het veel zonlicht krijgt. De klittenband is 3 cm hoog en van een sterke kwaliteit. U kunt de klittenband losmaken om bijvoorbeeld de stof iets te laten zakken(wanneer u niet goed heeft gemeten), of u kunt mogelijke golvingen in het plafond/kozijn maskeren door wat te spelen met de klittenband.

Ingestikte tunnels vouwgordijnen

Ingestikte tunnels

Door gebruik te maken van een speciale tunnelstikmachine zijn wij in staat om alle tunnels die in de baleinen worden gemaakt van hoge kwaliteit te voorzien. Deze machine werkt met digitale maten en op deze wijze zijn de tunnels altijd op de juiste maat in de stof genaaid. Dit geeft het vouwgordijn de uitstraling zoals het hoort. Niets is storender aan een vouwgordijn dan scheve tunnels.

Vouwgordijnen-Roman Blinds-blinddesign.nl-modernity