• Gordijnroedes

Gordijnroedes

Gordijnroedes worden toegepast als alternatief van een gewone gordijnrails. Het toepassen van een gordijnroede kan meerdere redenen hebben. Stel dat u geen gewone rail kunt plaatsen aan het plafond, dan is een gordijnroede aan de muur een mooi alternatief. Ook geeft een gordijnroede een leuke landelijke uitstraling mee aan uw gordijnen. Als u kiest voor gordijnen met ingeslagen ringen dan is het sowieso een must om te werken met een gordijnroede. Gordijnenroedes kunt u ook gebruiken om het klassieke te benadrukken. U krijgt een hele klassieke look als u onder de roede nog ringen toepast waar de gordijnen aan komen te hangen.

Gordijnroede

Gordijnroedes zijn er in alle kleuren en maten. Qua dikte zijn ze leverbaar vanaf 8mm dik tot wel 40mm dikte. De dunne gordijnroede wordt niet veel gebruikt, deze zijn zo dun dat ze ook snel kunnen doorbuigen. De hele dikke roedes worden ook niet heel veel toegepast. Deels door de prijs maar ook omdat ze zo dik zijn dat het te groot is in de meeste interieurs. Bij hele hoge ramen kan het wel mooi in balans zijn. Veel verkochte diktes zijn 25-30mm. Deze gordijnroedes zijn dik genoeg om ook het nodige gewicht te kunnen dragen. De gordijnroede is leverbaar in vele kleuren zoals klassiek messing of modern RVS.

Op onze blog of fotogalerij kunt u verschillende opdrachten vinden uitgevoerd met gordijnen aan een roede.

Gordijnroede

Gordijnroedes RVS

De RVS gordijnroede is helemaal van deze tijd. Veel elementen in de woning bevatten ook RVS, zoals lampen of de pootjes van de stoelen. Door gordijnroedes RVS te gebruiken gaat de roede mooi samen met de rest van het interieur. Wij leveren een mooie 29mm dikke gordijnroede in RVS. De kwaliteit is prima en de prijs is best vriendelijk omdat wij deze roede groot inkopen en op voorraad hebben liggen. De steunen die hier bij horen kunnen zowel aan het plafond als aan de muur gemonteerd worden.

Gordijnroede met ringen

U kunt ook losse ringen erbij bestellen, deze ringen hebben standaard een perlon inleg waardoor de ringen soepel en stil over de roede glijden. Het oog is ook van aluminium zodat deze heel sterk zijn. Bij veel ringen worden er losse clipjes geleverd die op termijn vaak kapot gaan. Standaard bieden bij een bolknop aan of een strakke eindkap. De roede is leverbaar in 3 vaste maten die ingekort kunnen worden. de roede kan verlengd worden door een roedeverbinder en de steun komt dan over de naad in het midden, zo lijkt het 1 lange roede. Mooi bij de RVS gordijnroede zijn gordijnen met ingeslagen ringen in de kleur RVS. Zie onze bestelpagina om de gordijnen te bestellen bij uw nieuwe RVS roede.

Zwarte gordijnroede

Zwarte gordijnroede

Na de kleur RVS zijn de zwarte gordijnroedes het meest verkocht. Zwart heeft een stoere maar ook strakke uitwerking op het interieur. Er worden relatief veel zwarte vitrages en gordijnen verkocht en hier past een zwarte roede natuurlijk mooi bij. Ook deze roede leveren wij vanuit voorraad en deze komt uit dezelfde serie als de RVS roede. Er kunnen redelijk zware gordijnen aan deze roede hangen, maar als u twijfelt over hoe zwaar uw gordijnen zijn, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Beperking gordijnroedes

Houd er bij een roede rekeningmeer dat er maximaal 3 steunen gebruikt kunnen worden. Ook leveren wij in de dag steunen, deze steunen worden aan de zijkant gebruikt als een gordijnroede van muur tot muur loopt. Voordeel is dat de gordijnen goed tegen de muur sluiten en dat er daardoor geen eindknop nodig is. U kunt de zwarte gordijnroede zelf online samenstellen en bestellen. Maar het is ook mogelijk dat wij het voor u inmeten en/of monteren, uiteraard tegen een meerprijs. Op aanvraag leveren wij ook diverse andere kleuren roedes, neem gerust contact met ons op.

Zwarte gordijnroede met ringen

Hieronder kunt u de zwarte en RVS gordijnroedes bestellen. Bestel de onderdelen die u nodig heeft. Het aantal ringen dat u nodig heeft zou u kunnen tellen bij uw bestaande gordijnen. Wanneer u bij ons ook de gordijnen besteld dan kunt u het aantal plooien bij ons opvragen.