gevoerde vouwgordijnen

Gevoerde vouwgordijnen

Gevoerde vouwgordijnen

Gevoerde vouwgordijnen worden om diverse redenen gebruikt. Bij gevoerde vouwgordijnen wordt er een voering achter het normale vouwgordijn verwerkt. Deze voering is beschikbaar in diverse kleuren zodat u dit geheel naar uw smaak kunt samenstellen. Een voorname reden om het vouwgordijn te voeren is om de basisstof extra te beschermen tegen het zonlicht, door het zonlicht is het mogelijk dat een gordijnstof gaat krimpen of verkleuren(voornamelijk bij linnen vouwgordijnen).

Ook wordt het voeren toegepast om het vouwgordijn een vollere look te geven hetgeen uw vouwgordijn exclusiever maakt. Bij het optrekken valt de stof iets beter. Bij een normale voering achter het vouwgordijn komt er wel wat licht door de stof maar heeft u totaal geen doorkijk zodat er niemand ’s avonds bij u naar binnen kan kijken. Maar denk ook eens aan het zonlicht dat op uw televisie schijnt. Zie voor meer uitleg over gevoerde vouwgordijnen en/of verduisterende vouwgordijnen.

Een ander groot voordeel waar bijna niemand op let is de isolatiewaarde van een gevoerd vouwgordijn. In de woning komt er vaak veel kou door de ramen, zeker bij de wat oudere huizen. Door gebruik te maken van gevoerde vouwgordijnen wordt uw woning beter geïsoleerd en zult u minder tocht ervaren. En als laatste argument zijn gevoerde vouwgordijnen ook te gebruiken om bijvoorbeeld uw meubels te beschermen tegen fel zonlicht. Stel dat u door het gehele huis diverse kleuren vouwgordijnen toepast, dan kunt u door de voering in 1 kleur te kiezen er voor zorgen dat uw huis van buitenaf overal dezelfde voeringstof laat zien.

BlindDesign biedt een ruime keuze in gevoerde gordijnen en vouwgordijnen.