• Gordijnen ingeslagen ringen

Gordijnen ingeslagen ringen

Gordijnen ingeslagen ringen zijn gordijnen waar in de stof ringen worden ingeslagen. Standaard leveren wij de ringen van 40mm, dit is de meest verkochte variant. Als u ringen van 25mm of 66mm wenst dan kunt u dit per e-mail aanvragen. Eerst wordt het gordijn gemaakt met band van 10 cm aan de bovenzijde. Daarna worden er cirkels uit de stof gestanst zodat er gaten in de stof komen. De laatste stap is dat de ringen machinaal aangebracht worden. De ringen bestaan uit 2 delen die op elkaar geperst worden. BlindDesign levert standaard de ringen met een perlon laagje aan de binnenzijde. Dit zorgt er voor dat de ringen soepeler en stiller over de roede glijden. U heeft vast wel eens het geluid gehoord van ringen die geen perlon laagje hebben.

Ophangen gordijnen met ringen

Gordijnen ingeslagen ringen worden altijd opgehangen aan een gordijnroede. Wij bieden een ruim assortiment van gordijnroedes. Wij leveren dit niet via onze webshop omdat het aanbod zo groot is. Heeft u een mooie gordijnroede gezien dan kunnen wij die vaak ook leveren. Door de gordijnen met ringen door de roede te schuiven ontstaan er golven in het gordijn. Vaak hangen de golven onregelmatig aan de roede waardoor er een nonchalante look ontstaat. Een veel gekozen combinatie is gordijnen met ringen en daarbij vouwgordijnen voor een huiselijke uitstraling.

Gordijnen ingeslagen ringen

Gordijnen met ringen

Gordijnen ingeslagen ringen in kleur

De ingeslagen ringen zijn leverbaar in verschillende kleuren. Vaak wordt de kleur van de ringen bepaald door de kleur van de gordijnroede. Stel dat u een zwarte gordijnroede kiest dan worden vaak de ringen ook in het zwart gekozen. Door de kleur van de roede en de ringen kan het een mooi geheel in uw interieur worden. Standaard leveren wij de ringen in 3 kleuren die u online kunt bestellen. Gordijnen met ingeslagen ringen worden veel toegepast in landelijke interieurs. Meestal wordt de roede aan de muur gemonteerd maar het is ook mogelijk om de roede aan het plafond te hangen.

Een roede is niet altijd mogelijk

Niet bij alle raampartijen staan gordijnen met ringen mooi. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de raampartij tot het plafond loopt. Dan zou de gordijnroede dus voor het raam hangen en dit is minder fraai. Als u dan toch golven in uw gordijnen wenst dan zou het een optie zijn om gordijnen wave plooi te kiezen. Bij deze gordijnen kunt u een gordijnrail aan het plafond hangen waar de gordijnen aan komen te hangen. U krijgt dan wel de golven zoals bij gordijnen met ringen. Wilt u een nog fraaier resultaat, kies dan voor een luxe railroede.

Tip: Combineer gordijnen met ingeslagen ringen met vouwgordijnen voor een landelijke uitstraling.