Verduisterende vouwgordijnen en gordijnen

Bij deze opdracht zijn wij actief geweest van het eerste begin tot aan de montage. Uiteindelijk is hier gekozen voor verduisterende vouwgordijnen en gordijnen. Alle gordijnen en vouwgordijnen zijn gemaakt van de stof Bretagne 07 beige. Eigenlijk is dit een semi-transparante stof die juist gebruikt wordt om licht door te laten. Maar de klant wilde juist dat de gehele begane grond ook verduisterd kon worden. Omdat er veel met het hele gezin gebruik wordt gemaakt van de bioscoop was dit een must. Daarnaast zijn het behoorlijke ramen waar veel warmte en koude wisselingen zijn. Door de verduisterende voering ontstaat ook een isolerende werking.

Verduisterende gordijnen dubbele plooi

Alle gordijnen zijn gemaakt met een dubbele plooi. De dubbele plooi is een traditionele plooi die een luxe uitstraling heeft. Groot voordeel van de dubbele plooi is dat het gordijnpakket een volle luxe uitstraling krijgt. Daarnaast vallen bij veel stoffen ook de plooien mooier naar beneden. Er is hier ook gekozen voor nieuwe gordijnrails, wij hebben hier rails van bijna 7 meter uit 1 stuk gemonteerd. Het gordijn in de woonkamer is opgedeeld in 4 delen zodat er meerdere opstellingenmogelijk zijn. Door een gordijnrail zonder naden is het dan mogelijk om over de gehele breedte te kunnen schuiven met de gordijnen.

Verduisterend gevoerde gordijnen

Alle vouwgordijnen en gordijnen zijn voorzien van de verduisterende voering Cannes in de kleur 100 roomwit. Verduisterend gevoerde gordijnen zorgen ervoor dat er helemaal geen licht door de stof naar binnen kan komen. Meestal wordt dit gebruikt op slaapkamers maar nu ook in de woonkamer. De stof Bretagne 07 beige is een fijne weefstof met een fijne weefstructuur. De stof is mooi soepel en is ideaal geschikt als verduisterend gevoerde gordijnen.

Zie hier de betekenis van Vouwgordijn op Wikipedia.

Verduisterende vouwgordijnen en gordijnen

Verduisterend gevoerde gordijnen en vouwgordijnen
Verduisterende gordijnen dubbele plooi