Wij kregen deze foto’s toegestuurd van een klant. Een aantal weken geleden zijn wij daar geweest omdat de klant nergens gordijnen van ruim 3,5 meter hoog kon vinden. Er is toen gekozen voor de stof Rochelle 071 linnen, deze linnen vitrage gordijnen hebben wij gemaakt met een dubbele plooi. Omdat het best een klassieke woning was in de binnenstad komen dubbele plooi gordijnen mooi uit. Omdat de klant al een luxe gordijnroede had, was het uiteraard zonde om een nieuwe roede te bestellen. Wel hebben wij nieuwe ringen voor de bestaande roede geleverd. De vorige gordijnen waren met ingeslagen ringen, vandaar dat de klant geen ringen had. De geleverde ringen zijn voorzien van een klein kunststof randje aan de binnen waardoor de ringen heel stil kunnen schuiven en ook soepeler over de roede glijden.

De klant had moeite om online leveranciers te vinden die extra hoge gordijnen kunnen maken. De meeste ateliers die maken maar tot 3 meter hoog omdat de stof niet hoger is. Maar om zulke hoge gordijnen te maken dan kantelen wij de stof en wordt het gordijn gemaakt als zijnde van een banenstof. Zo maken wij ook gordijnen tot wel 6 meter hoog. In theorie kunnen we nog veel hogere gordijnen maken maar vaak zijn de raampartijen niet hoger. Enige nadeel is dat er dan naden in de stof komen, maar dat is niet te voorkomen bij zulke hoge gordijnen. Naast de stof Rochelle leveren wij nog meer linnen vitrage gordijnen zoals de stof York bijvoorbeeld. Geen enkele stof die wij leveren is 100% linnen maar altijd een samenstelling van linnen en polyester. Bij 100% linnen stoffen is de kans op krimp en verkleuring erg groot.

Wij wensen de klant veel woonplezier met de nieuwe gordijnen. Bent u op zoek naar mooie linnen vitrage gordijnen? Bestel ze dan via de website of neem vrijblijvend contact met ons op.

linnen vitrages aan roede
Linnen vitrages met dubbele plooi
Linnen vitrage gordijnen
Vitrage gordijnen linnen