Bij deze opdracht hebben wij diverse brandvertragende gordijnen geleverd. Gebruikt is de stof Manchester 01 wit en de gordijnen zijn gemaakt met een enkele plooi. Het merendeel van de gordijnen hangen er ter aankleding van de ruimte. De gordijnen zelf zijn niet te bedienen omdat er allemaal korte stukken rails zijn gebruikt. Omdat deze stof 300cm breed is heeft de klant er voor gekozen om deze stof als hele en halve banen te gebruiken. Zo ontstaan er gordijnen van ongeveer 75 cm breed en 150 cm breed. Omdat de gordijnen er hangen ter aankleding en voor de akoestiek maakt het niet zo veel uit dat ze deze vaste maten hebben. De gordijnen zijn met een enkele plooi gemaakt omdat de plooien bijna niet zichtbaar zijn en dit dan de goedkoopste oplossing is.

Wanneer u kiest om showbanen te gebruiken dan moet u de gordijnen niet te smal bestellen. Wanneer het pakket een stuk breder is dan de rail dan krijgen de gordijnen een mooie volle uitstraling. Deze brandvertragende gordijnen hebben een trevira certificaat. Bij trevira gordijnen zijn de garens al brandvertragend behandeld voordat de stof geweven wordt. Zo blijven de gordijnen blijvend brandvertragend, ook als de gordijnen gewassen worden. Houd er dus rekening mee dat wanneer u geen blijvend brandvertragende gordijnen kiest dat u ze later opnieuw moet impregneren. Gordijnen die niet blijvend brandvertragend zijn zult u ook na een aantal jaren opnieuw moeten behandelen. Het beste kiest u dus voor trevira gordijnen als u op zoek bent naar brandvertragende gordijnen.

De gordijnen Manchester zijn gekozen in het wit, uiteraard is dit een gevoelige kleur in de horeca. Anderzijds geven de witte transparante gordijnen wel een heerlijke luchtige uitstraling. De gordijnen zijn opgehangen aan een kleine witte plafondrail zodat deze minimaal zichtbaar is. Het ophangen van gordijnen hebben wij ook verzorgd.

Deze gordijnen hangen nu in een theehuis in Utrecht, in Park oog in Al, zie de website van het theehuis.

Brandvertragende gordijnen

Archief