• Gordijnen Wave Plooi

Gordijnen wave plooi

De wave plooi gordijnen zijn de laatste jaren erg in trek. Eigenlijk bestaan ze al lange tijd maar sinds een aantal jaren worden ze meer toegepast. Dit komt deels omdat de interieurs moderner worden en ook omdat er steeds mooiere ophangsystemen op de markt komen. Bij wave gordijnen worden er golven in het gordijn gemaakt en deze komen altijd onder de rail te hangen. Gordijnen wave plooi hebben een strakke moderne uitstraling.

Toepassingen van gordijnen met een wave plooi

Vroeger werden er vaak gordijnen gemaakt met ingeslagen ringen en deze kwamen dan altijd aan een gordijnroede te hangen. Het gevolg was dat deze gordijnen ook met golven hingen. Helaas heeft het gebruik van een gordijnroede bepaalde beperkingen , zoals buigen en de maximale overspanning. Zo zijn de gordijnen met wave plooi ook populairder geworden. Als u een erker heeft dan kunt u kiezen om de rails te laten buigen. Op deze manier loopt het gordijn altijd mee met de vorm van de erker. BlindDesign is de gordijnen wave plooi Webshop waar u zeker zal slagen.

Wave plooi gordijnen
Wave gordijnen aan railroede

Welk soort gordijn wave plooi moet ik kiezen?

Bij wave gordijnen wordt er band aan de bovenzijde opgestikt. In dit band komen op vaste afstanden haakjes die vervolgens in de rail gaan. In de rail zitten glijders die met een koordje aan elkaar vastzitten. Een gordijn wave plooi ontstaat dus pas door de combinatie van de glijders op koord en het juiste wave band. Standaard worden deze glijders op koord geleverd op 6 en 8 cm afstand van elkaar. Met de 6 cm glijders heeft u per gordijn meer golven in het gordijn maar vallen de wave plooien ook minder ver naar voren en achteren. Bij de 8 cm wave plooi is de onderlinge afstand wat groter en zijn de golven wat ruimer. De 6 cm wave plooi gordijnen worden wat vaker toegepast wanneer de gordijnen niet zo breed en hoog zijn. Voor de wat hogere ramen wordt vaak een 8 cm wave plooi gebruikt. Voor elektrische wave gordijnen passen wij altijd een 8 cm afstand toe.

Gordijnen wave plooi webshop

Bent u op zoek naar een gordijnen wave plooi Webshop? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Wanneer u een wave plooi gordijn via onze webshop wilt bestellen dan heeft u standaard keuze uit de 6 en 8 cm optie. De prijs ligt gelijk omdat het stofverbruik ook nagenoeg gelijk is. Standaard hanteren wij een stof verbruik van ongeveer 200%, dit is voor normaal woonkamer gebruik prima. Uiteraard is het verschil tussen de 6 en 8 cm het aantal plooien. Bij de 6cm wave plooi zijn er meer golven maar zijn deze iets minder diep.

Stofverbruik

Wanneer u echt hele hoge gordijnen wenst dan is het wellicht beter om de plooidiepte groter te maken en naar 250% stofverbruik te gaan. Op deze manier vallen de wave plooien verder naar achteren en zal het gordijn ook onderaan beter in de golven vallen. Gevolg is wel dat de prijs hoger zal uitvallen. Via de webshop kunt alle wave plooi gordijnen verder zelf samenstellen. Een combinatie van vouwgordijnen met wave gordijnen is een hele mooie mix van klassiek en modern.

Gordijnen wave plooi
Witte wave gordijnen
Tip: combineer een wave plooi gordijn met een luxe railroede, zo komen de gordijnen echt goed tot hun recht.

Voordelen

Wave gordijnen hebben altijd gelijke golven in het gordijn.

Voordelen

Afhankelijk van de hoogte van uw ramen kiest u voor een 6 of 8 cm plooi.

Voordelen

Een wave gordijn geeft uw interieur een strakke moderne look.

Elektrische wave gordijnen

BlindDesign maakt het ook mogelijk om elektrische wave gordijnen te leveren. Wij gebruiken hiervoor de elektrische gordijnrails van Somfy, de Glydea. Deze kan gekoppeld worden op een domotica systeem of bediend worden met een afstandsbediening. Bij de elektrische wave gordijnen wordt er altijd een plooi van 8 cm gebruikt. Wij adviseren om alleen rechte rails te gebruiken omdat bij de bocht de koordjes binnenin de rail anders gaan slijten. Op langere termijn bestaat het risico dat de koordjes kapot gaan. Op eigen risico is het uiteraard gewoon leverbaar,