Taupe vouwgordijnen en gordijnen

BlindDesign heeft bij deze klant het gehele huis gestoffeerd. Wij hebben het gehele traject vanaf het inmeten tot de montage verzorgd. In de woonkamer zijn diverse taupe vouwgordijnen en gordijnen opgehangen. In bijna alle ruimtes is de stof Bretagne 073 taupe gebruikt. De stof Bretagne is een semi transparante stof. De klant wou vooral een luchtige stof die ook licht doorlaat. Omdat het huis vrij staat en nagenoeg geen inkijk heeft is deze stof gekozen. In de erkers die naast elkaar zitten zijn taupe vouwgordijnen toegepast. Omdat deze allemaal dezelfde hoogte hebben lopen de baleinen altijd mooi door. De afwerking van de vouwgordijnen is met de baleinen aan de achterzijde. De onderzijde is mooi strak door de volant. Bij de vouwgordijnen met volant komt de verzwaringslat een halve cm onder de stof uit. Omdat de verzwaringslat zwaar is zal de stof altijd strak zijn.

Taupe gordijnen

Er zijn ook diverse taupe gordijnen opgehangen. In de woonkamer is gekozen voor een enkele plooi. Omdat de rail in een koof zit is hier gekozen voor een eenvoudige witte gordijnrail. Om het pakket zo smal mogelijk te houden vanwege de deuren is gekozen voor een enkele plooi gordijn. In de andere ruimtes zijn RVS gordijnroedes gebruikt. De gordijnen krijgen dan ingeslagen ringen. De taupe gordijnen met ringen gaan dan over de gordijnroede. Door gebruik te maken van ringen met een kunststof laagje aan de binnenkant zullen de gordijnen makkelijk schuiven en ook weinig geluid maken. De RVS gordijnroede geeft een stoere maar ook landelijke uitstraling aan het interieur. De roede is 29mm dik en de ringen zijn 40mm. Door deze combinatie kunnen de gordijnen ook goed schuiven. Klik hier voor het bestellen van gordijnen met ingeslagen ringen.

Verduisterende gordijnen op railroede

In de slaapkamer zijn verduisterende gordijnen op railroede gebruikt. Omdat plafondmontage niet mogelijk was is er gekozen voor muurmontage. Hier is een 20mm RVS railroede van Interstil gebruikt. Het voordeel is dat deze rail ook gebogen kan worden. Aan de zijkanten is de rail naar de muur gebogen. de reden hiervoor is dat dan de gordijnen strak tegen de muur sluiten en zo geen licht doorlaten. Ander voordeel is dat de gordijnen in open stand dan ook daar kunnen hangen. Omdat het deuren zijn is het wel zo praktisch om de gordijnen zo ver mogelijk naar de zijkanten te kunnen schuiven. De verduisterende voering achter de stof is in een bijpassende kleur gemaakt. Door taupe vouwgordijnen en gordijnen toe te passen krijgt het interieur een warme uitstraling, zonder dat het donker wordt in huis. Kijk regelmatig op onze blog om nieuwe opgeleverde opdrachten te zien.

Taupe Vouwgordijnen en Gordijnen
Taupe vouwgordijnen
Railroede RVS Interstil
Verduisterende gordijnen op railroede RVS
Taupe gordijnen met ringen