• Vouwgordijnen kant en klaar

Vouwgordijnen kant en klaar

Wat is het verschil tussen kant en klare vouwgordijnen en vouwgordijnen op maat? De vouwgordijnen kant en klaar zijn gemaakt als standaard maten. Vaak zijn dit maten zoals breed 120 x hoog 180. De maten verspringen dan per 20 of 50 cm. Voor een deel van de ramen kan dit een prima oplossing zijn. Zeker als u op de dag monteert dan is de exacte breedte niet direct van toepassing. Maar als u in de dag, dus in het kozijn, gaat monteren dan is maatwerk vouwgordijnen wel een must. De kant en klare vouwgordijnen zullen dan nooit precies passen.

Stel dat u een verduisterend vouwgordijn nodig heeft van breed 116 cm dan is 120 cm te breed en zal u deze moeten inkorten. Dat is best specialistisch werk en zal nooit perfect afgewerkt worden. Of u kiest een kleinere maat zoals een breedte van 110cm maar dan zit er dus links en rechts een brede kier. verduisterend zal het dan niet meer zijn. Kies daarom altijd voor vouwgordijnen op maat. Zo passen ze altijd in het kozijn en zal het ook op de dag beter tot z’n recht komen.

Kant en klare vouwgordijnen
Vouwgordijnen standaard maten

Kant en klare vouwgordijnen

De reden om te kiezen voor kant en klare vouwgordijnen is de prijs. Vaak worden deze standaard maten in Aziatische landen gemaakt waar de lonen laag liggen. Helaas liggen daar ook de kwaliteitseisen wat lager en worden er minder goede onderdelen gebruikt. Hier speelt prijs de voornaamste rol. BlindDesign levert uitsluitend maatwerk vouwgordijnen en richt zich juist op de kwaliteit. Uiteraard moet de prijs goed zijn maar iedereen wil wel graag kwaliteit. Bij de maatwerk vouwgordijnen kunnen nagenoeg alle maten gemaakt worden zoals vouwgordijnen van 4 meter breed bijvoorbeeld, dit zult u niet zien bij de kant en klare vouwgordijnen. Bent u op zoek naar luxe vouwgordijnen? Kies dan voor een maatwerk oplossing.