• Vouwgordijnen keuken naast elkaar

Vouwgordijnen keuken

Eigenlijk is raamdecoratie in de keuken niet even praktisch. In de koken wordt gekookt, handen gewassen en de afwas gedaan. Allemaal zaken waar raamdecoratie niet vrolijk van wordt. Maar u wilt wel een stukje privacy, dus welke raamdecoratie past u toe? Vouwgordijnen keuken is een prima oplossing. Let wel op de juiste stofkeuze en misschien ook wel een beetje op de kleur. Witte vouwgordijnen is niet de beste keuze, een donkere kleur is wel beter omdat er minder vlekken zichtbaar zijn. Op een effen kleur is ook meer vlekken zichtbaar dan op een beetje gemêleerde stof. Door de weving van verschillende tinten zal een vetvlekje minder opvallen dan op een effen stof. Bij het gebruik van vouwgordijnen keuken is het ook wel verstandig om ze op te trekken als er gekookt wordt of de handen worden gewassen. Het is logisch dat u in de keuken net wat voorzichtiger moet zijn met uw vouwgordijnen.

U kunt ook kiezen voor elektrische raamdecoratie, dan hoeft u niet eerst de raamdecoratie op te trekken met vieze vingers maar drukt u gewoon op de afstandsbediening.

vouwgordijnen keuken
Vouwgordijnen in keuken

Keuken vouwgordijnen

Let bij het kiezen van keuken vouwgordijnen ook op de samenstelling van de stof. Een linnen stof is lastiger om te reinigen omdat deze in principe niet gewassen kan worden. Kies voor polyester vouwgordijnen die een laag krimppercentage hebben. Deze vouwgordijnen kunt u wassen op een hogere temperatuur, bijvoorbeeld 40 graden. Het wassen van de vouwgordijnen is niet een snel klusje, neem hier wel de tijd voor. Een oplossing kan zijn dat u kiest voor een bies om het vouwgordijn. Dan zijn de randen om het vouwgordijnen in een andere donkere kleur. Dus als u keuken vouwgordijnen zoekt houdt dan rekening met deze tips.

  • Kies polyester stoffen
  • Wasmachine geschikt
  • Donkere kleuren
  • Gemêleerde stoffen
  • Trek ze omhoog wanneer er gekookt wordt
  • Kies voor een bies om het vouwgordijn
  • Elektrisch zodat er een vieze handen in de buurt komen
Vouwgordijnen in de keuken
Keuken vouwgordijnen